fbpx
Közélet Sport

Év végéig kész lehet a sátortetős műjégpálya!

Ha kissé csúszva, de gyors léptekkel megkezdődött Marosvásárhely határában a sportlétesítmény.

A Székelyföldi Jégkorong Akadémia által, magyar állami támogatással megvalósuló beruházás, a jelenlegi állás szerint év végéig meg kellene nyissa kapuit.

Mint Nagy Attilától, a SZJA igazgatójától honlapunk megtudta, a munkálatok késlekedését objektív okok hátráltatták, de amint belelendültek az építésbe – ha az időjárás is megengedi – karácsonyra szeretnék átadni a létesítményt. Ez nem ígéret, csak szándék! – hangsúlyozta az igazgató.

Sajnos az időjárás jelen pillanatban nagyon meghatározó faktor, bízunk benne, hogy segítségünkre lesz – tette hozzá az igazgató, aki elmondta még, hogy a jelenleg látható betontömbök fogják megtartani a meleg levegővel fenntartott sátortetőt.

Jelenleg talajrendezési munkálatok folynak, a legfelső homokréteg elegyengetése után speciális fólia kerül a felületre, majd csak ezután tudják leteríteni a fagyasztószőnyeget. A jégfelületet körülvevő palánkok jelenleg a Székelyföldi Jégkorong Akadémia központjában várják, hogy Marosvásárhely mellé szállítsák őket, utolsó előtti lépésként állítják majd fel a pálya köré, hogy aztán összefagyasszák a jégfelülettel.

Azt szeretnénk, hogy karácsonyi ajándék legyen a „marosiaknak” a jégpálya, de ez már nem csak tőlünk függ – mondta Nagy Attila.

(marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Megfelelő ütemben az uszodaépítés

zkadar

Makkai Gergely bíróságon kéri a leváltására vonatkozó tanácsi határozat érvénytelenítését

Noémi

„Hullottak” a gyalogosok az elmúlt három évben!

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben