fbpx
Közélet Szociális

Postán keresztül osztják a melegétel-bankkártyát!

(fotó: pixabay.com)

Holnaptól kézbesítik a meleg ételekre vonatkozó, elektronikus alapú szociális utalványokat.

Az Európai Uniós támogatásból biztosított pénzalapból, bankkártyán keresztül azok részesülhetnek a havi 180 lejes támogatásban, akik betöltötték a 75. életévüket, akik a nyugdíjasoknak nyújtott szociális juttatásban részesülnek vagy speciális törvények révén más jogokban részesülnek, amelyeket a területi nyugdíjpénztárakon keresztül fizetnek ki. Ugyanakkor hajléktalan személyek/családok is kapnak támogatást bankkártyán keresztül, beleértve a kilakoltatott személyeket/családokat és az állandó lakhellyel nem rendelkező gyerekes családokat, különösen egyedülálló szülőket.

Ugyanakkor feltétel, hogy a kedvezményezettek nem rendelkeznek többféle juttatásban is, illetve ezek összértéke ne haladja meg a nyugdíjasoknak nyújtott szociális juttatás értékét.

A Marosvásárhelyi Szociális Igazgatóságnál 332 nyugdíjas szerepel a nyilvántartásban, akik betöltötték a 75. életévüket, jövedelmük nem haladja meg a szociális juttatás értékét és akikre vonatkoznak a 115/2020 számú sürgősségi kormányrendelet előírásai.

Ugyanakkor, ezt a szociális utalványt további 84 hajléktalan, vagy kilakoltatott személy, illetve család is megkapja.

A kedvezményezettek a meleg étkezést biztosító elektronikus kártyákat 2020. november 16. után vehetik át.

A kártyákat a Marosvásárhelyi Szociális Igazgatóság a Román Postán keresztül osztja szét, átvételi elismervénnyel kézbesített ajánlott levélként.

Idén decemberben a kártyákat a szeptemberre, októberre és novemberre vonatkozó havi 180 lejjel töltik fel.

További információk a 0365-430851-es telefonszámon, vagy keressék fel személyesen a Szociális Igazgatóságot a Dózsa György út 9. szám alatti székhelyen, hétfőtől péntekig 8 és 12 óra között, az egészségbiztonsági intézkedések betartásával.  (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Csütörtökön kipucolják a Hidegvölgyet!

zkadar

Online kérdőíves felmérés készül a koronavírus-járványról

krakoczi

Felújítják a Kisállomás épületét

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben