fbpx
Egészségügy Koronavírus Megye

Piatra Neamț-i betegeket fogadnak a Maros megyei kórházak

Fotó: ISU Neamț

Intenzív terápiás ágyakkal, infúziós fecskendőpumpákkal és  lélegeztetőgéppekkel támogatja Maros Megye a Piatra Neamt-i Megyei Sürgősségi Kórházat. Az egészségügyi intézményben tegnap este 10 halálos áldozattal járó tűzeset történt.  

Mara Togănel prefektus ma reggel összehívta a megyeszékhelyen működő kórházak igazgatóit, a Katasztrófavédelmi Felügyelőség képviselőit és a Maros Megyei Közegészségügyi Igazgatóság illetékeseit, annak érdekében, hogy a segítségnyújtás módozatáról határozzanak.

A megbeszélésen döntés született arról, hogy kórházi felszereléseket küldenek a Piatra Neamț-i egészségügyi intézménynek, és felajánlják azt is, hogy Maros megye kórházaiban helyet biztosítanak a Karácsonkő-i (Piatra Neamt) COVID-19-el diagnosztizált, vagy krónikus betegségben szenvedő páciensek számára. 

A Piatra Neamț-i Megyei Kórház intenzív osztályán tegnap este ütött ki tűz. 10 beteg elhunyt, hatan válságos állapotban vannak.

A lángok a dúsított oxigénes környezetben pillanatok alatt továbbterjedtek, így a tűzeset nagyon gyors lefolyású volt. A helyszínre érkező tűzoltók megakadályozták a lángok továbbterjedését a kórház többi részére.

Az intenzív osztály két kórtermében nyolc-nyolc súlyos állapotban lévő, önállóan lélegezni nem tudó koronavírus-fertőzöttet ápoltak. A sérültek között van az ügyeletes orvos is, aki égési sérüléseket szenvedett, miközben megpróbálta kimenteni a tűzből a koronavírusos betegeket. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Hétfőtől éjszakai kijárási tilalmat vezetnek be

krakoczi

Máris visszatérhetnek a viszonteladók a piacokra!

zkadar

Szavazásra bíztatnak a Maros megyei jelöltek

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben