fbpx
Közélet

Vasárnap Bethlen-szobor avatás, online és tévében!

Csak televízióban és interneten lesz követhető Bethlen Gábor szobrának avatása.

Az eseményre vasárnap, november 15-én, délután 3 órakor kerül sor, szűk körben, egy sajtótájékoztató keretében, a fejedelem halálának 391-ik évfordulóján.

Az érvényben levő járványügyi szabályozások nem teszik lehetővé, hogy Bethlen Gábor erdélyi fejedelem szobrát egy nagyobb ünnepség kereteiben lehessen leleplezni.

Az eseményen részt vesznek:

  •     Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke
  •     Potápi Árpád János, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár
  •     Brendus Réka, a Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkárság főosztályvezetője
  •     Jakab István, Maros-Mezőségi Református Egyházmegye esperese
  •     Péter Ferenc, a Maros Megyei Tanács elnöke
  •     Soós Zoltán, Marosvásárhely polgármestere

Az eseményt Soós Zoltán polgármester facebook oldalán, vagy az Erdélyi Magyar Televízió képernyőjén lehet élőben követni.

A szervezők ugyanakkor arra kérik azokat a marosvásárhelyi polgárokat, akik ki szeretnék fejezni a városunkat szabad királyi városi rangra emelő fejedelmünk iránti tiszteletüket, az avatást követő napokban helyezzenek el egy szál fehér virágot a szobor talapzatánál.

Ugyanakkor arról tájékoztatják a marosvásárhelyieket, hogy amennyiben a járványügyi szabályozás megengedi, 2021. április 29-én, a Marosvásárhely számára kiállított kiváltságlevél 405-ik évfordulóján nagyszabású, méltó ünnepség keretében emlékezhetünk meg a fejedelemről. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Rendőrváros Marosvásárhely?

zkadar

Szinte teljesen leállt az autópiac

zkadar

Őszinte és mélyreható tárgyalásokra van szükség

Noémi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben