fbpx
Koronavírus Megye Tanügy

Segélyvonal szülőknek, diákoknak

Holnaptól telefonos segélyszolgálatot indítanak szülők és diákok számára. A Maros Megyei Tanfelügyelőség közleménye szerint, a Megyei Erőforrás és Nevelési Tanácsadó Központ szakembereitől segítséget kérhetnek a helyzet okozta lelki válság kezelésében.

Ezzel egy időben a központ online képzést szervez osztályfőnökök és szülők számára, amelyen az oktatás kapcsán felmerülő problémákra javasolnak megoldást.

Zöldvonal: 0800 67 20 31

A Tanügyminisztérium ugyanakkor minden tanár számára lehetőséget teremt arra, hogy elsajátítsák a szaktantárgyaik online – tanításának a módszereit. Monica Anisie felkérte a tanárokat, és a szülőket, hogy az educatiacontinua.edu.ro oldalon kövessék a fejleményeket. Ezen a portálon teszik közzé a segéd-tananyagot és az online tanításra való átállás módszertanát.

A hozzávetőleg 1 órás képzéseket az oktatásügyi minisztérium YouTube csatornáján és Facebook oldalán közvetítik, hétköznapokon 15 órai kezdettel. Ma (november 12) Román Nyelv és Irodalom oktatásról esik szó. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Elmarad a Vásárhelyi Forgatag

krakoczi

Május 15-ig igényelhetik a gazdák a területalapú támogatást

Karessz

Jedden és Marosludason is kötelező a kültéri maszkviselés

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben