fbpx
Kultúra Megye Nagyvilág

Startol a 26. Nemzetközi Könyvvásár

Sok más rendezvényhez hasonlóan online térbe költözött a könyvvásár is. A november 12-15. közötti eseménysorozatnak a hagyományokhoz híven a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház ad otthont. A járványügyi intézkedéseket betartva az idei esemény egyetlen helyszínen, a színház Kistermében fog zajlani, amelyet az érdeklődők ezúttal online közvetítésben követhetnek.

Az „Otthon vagy”, mottójú könyvvásár egyszerre jelzi az olvasóra, az alkotóra, az alkotásra, vagyis az egymásra történő odafigyelést. A könyvek szeretetével bárki megteremtheti önmaga és a többi könyvbarát számára a bensőséges hangulatot, az együttlét érzését még akkor is, ha mindez nem ugyanabban a fizikai térben történik. A fizikai találkozást idén fölváltja a könyvvásár ünnepi hangulatának felidézése a közösséghez tartozás jegyében. – mondja Káli Király István, az esemény főszervezője.

A könyvvásár programját három eseménnyel színesíti a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata.

November 12-én,

  • csütörtökön 16:15 órától Versek mindenkinek – 100 év Erdély magyar költészetéből a Tompa Miklós Társulat verses műsora Gáspárik Attila rendezésében. Az előadásban huszadik századi erdélyi magyar költők versei hangzanak el – többek között Jékely Zoltán, Ligeti Ernő, Bajor Andor, Miklós Jutka, Szőcs Kálmán, Salamon Ernő versei – a Tompa Miklós Társulat színészeinek tolmácsolásában.
  • 19:15 órától Kornis Ottó – Salamon László: Paradies kisasszony című drámáját mutatják be a társulat művészei felolvasószínházi előadás formájában, Gáspárik Attila rendezésében.

November 13-án,

  • 14:45 órától a Mentor Könyvek Kiadó könyvbemutatójára kerül sor: Soós István Manófittyem naplója című kötetéről a szerzővel és a könyv illusztrátorával, Kiss Bora színésznővel Kovács András Ferenc beszélget.
  • 19:00 órától újra hazai költészettel várja nézőit a könyvvásár. Versek mindenkinek: Erdélyi román és szász költők versei címmel Káli István, Kocsis Francisco és Markó Béla összeállítását Gáspárik Attila rendezte, a verseket a Tompa Miklós Társulat művészei mondják el.

A programok élőben, díjmentesen követhetőek a könyvvásár facebook-oldalán, illetve visszanézhetőek az esemény youtube csatornáján.

Tovább információk az online zajló eseményről itt. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Kapcsoljuk le a villanyt egy órára

Rákóczi Kinga

Emlékezzünk együtt Március 15-re!

Rákóczi Kinga

Buszjegyet adnak a hulladékért Marosvásárhelyen is

Szász Cs. Emese
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben