fbpx
Közélet Megye Tanügy Választás 2020

Novák Zoltán: Engedjék óvodába/iskolába a diákokat

Novák Csaba Zoltán, Maros megyei RMDSZ szenátor, a felsőház oktatási bizottságának alelnöke szerint beláthatatlan következményei lesznek a jelenlegi formában és feltételek mellett zajló online oktatásnak. A politikus arra figyelmeztet, hogy sok gyerek, diák esetében az online oktatás feltételei sem adottak.

hosszú távon egy egész generációt megnyomorít

Háromgyerekes apaként nap mint nap látom, hogy milyen hatással van a működőképesnek nem nevezhető online oktatási rendszerünk a kisebb gyermekekre. Mivel a pedagógus kollégákkal is tartom a kapcsolatot, tudom, hogy az óvodások és az alsó tagozatos iskolások esetében a digitális oktatással nem fejleszthetőek az alapvetően szükséges képességek – nyilatkozta Novák Zoltán.

Az RMDSZ Maros megyei szenátora hangsúlyozta, nem szabad most olyan döntést hozni, amely rövid távon könnyebbnek tűnik a kormánynak, hiszen hosszú távon egy egész generációt megnyomorít.

Novák Csaba Zoltán közölte, az RMDSZ azt kéri a kormánytól, hogy ahol lehet, kezdjék újra a tanítást az elemi iskolákban és gimnáziumokban. Indokolt esetben pedig az egyes óvodák, iskolák bezárásáról a Megyei Készenléti Bizottság döntsön.

Maros megye 589 állami és magán tanintézményben jelenleg összesen 38 ezer 240 diák vesz részt az online oktatásban. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Még nem vonultak téli álomra a medvék Székelyföldön

Noémi

A tegnapi sürgősségi tanácsülésen sem vett részt az RMDSZ-frakció

Noémi

Az uszoda elkészült, a beüzemelésére még egy kicsit várni kell!

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben