fbpx
Egészségügy Életmód Közélet

Véradó akció Marosvásárhelyen

A MIÉRT és a MIET közös szervezésében tartják meg Marosvásárhelyen, november 9-11 között a Magam adom! véradó akciót a Marosvásárhelyi Regionális Vérközpontban!

Csökkent idén a véradási kedv, amely a világjárvány egyik következményének könyvelhető el. Vérre viszont igenis szükség van és a hiányt pótolni kell. Ezért tartjuk fontosnak, hogy november 9-11 között minél több ember csatlakozzon a vérgyűjtő akciónkhoz, hiszen ilyen módon életet menthetünk! – emelete ki Frunda Csenge, az esemény koordinátora.

Az akció fő időpontja november 10-e, kedd reggel 9 óra, amikor az eseményen részt vesz : Soós Zoltán, Marosvásárhely polgármestere, Péter Ferenc, Maros megye Tanácsának elnöke, Frunda Csenge marosvásárhelyi önkormányzati képviselő, Kovács Mihály Levente, a Maros megyei RMDSZ ügyvezető elnöke és Birtalan István, a MIET elnöke, Maros megyei tanácsos!

a véradás nem veszélyesebb, mint a bevásárlás vagy buszozás

A kezdeményezés célkitűzése minél több potenciális véradó mozgósítása, ugyanakkor a szervezők tudatosítani szeretnék az emberekben: semmivel sem veszélyesebb vért adni, mint bevásárolni vagy a buszon utazni, viszont egy személy egyedül három életet menthet!

Az esemény Facebook linkje itt található. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Marosvásárhelyen folytatódik az általános őszi nagytakarítás

Noémi

Mindössze két pozitív eset, sokan meggyógyultak!

zkadar

Elmarad a jubileumi rafting verseny

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben