fbpx
Egészségügy Életmód Közélet

Véradó akció Marosvásárhelyen

A MIÉRT és a MIET közös szervezésében tartják meg Marosvásárhelyen, november 9-11 között a Magam adom! véradó akciót a Marosvásárhelyi Regionális Vérközpontban!

Csökkent idén a véradási kedv, amely a világjárvány egyik következményének könyvelhető el. Vérre viszont igenis szükség van és a hiányt pótolni kell. Ezért tartjuk fontosnak, hogy november 9-11 között minél több ember csatlakozzon a vérgyűjtő akciónkhoz, hiszen ilyen módon életet menthetünk! – emelete ki Frunda Csenge, az esemény koordinátora.

Az akció fő időpontja november 10-e, kedd reggel 9 óra, amikor az eseményen részt vesz : Soós Zoltán, Marosvásárhely polgármestere, Péter Ferenc, Maros megye Tanácsának elnöke, Frunda Csenge marosvásárhelyi önkormányzati képviselő, Kovács Mihály Levente, a Maros megyei RMDSZ ügyvezető elnöke és Birtalan István, a MIET elnöke, Maros megyei tanácsos!

a véradás nem veszélyesebb, mint a bevásárlás vagy buszozás

A kezdeményezés célkitűzése minél több potenciális véradó mozgósítása, ugyanakkor a szervezők tudatosítani szeretnék az emberekben: semmivel sem veszélyesebb vért adni, mint bevásárolni vagy a buszon utazni, viszont egy személy egyedül három életet menthet!

Az esemény Facebook linkje itt található. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Szenvedélybetegeknek szerveznek terápiás programokat

Noémi

Új óvodát adtak át Jedden

Noémi

Florea: Új kritériumok szerint kéne megítélni a gyermeknevelési támogatást

Noémi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben