fbpx
Életmód Közélet Sport

A VSK veszi át a városi sportbázisokat

Változtatni fog az önkormányzat a sporttámogatások rendszerén. A cél az, hogy minden marosvásárhelyi sportklub egyenlő eséllyel férjen hozzá a támogatásokhoz, korrekt elvek és szempontok alapján – írja FB bejegyzésben Soós Zoltán polgármester

A Városi Sportklub átveszi az önkormányzat összes sportbázisának igazgatását, és kapocs lesz a tömegsport és a teljesítménysport között – szögezi le a bejegyzésben.

Felére csökken a sportklub alkalmazottainak száma

Az átszervezési folyamat és a felhalmozódott adósságok miatt mintegy felére csökken a városi sportklub alkalmazottainak száma.

Marosvásárhely sportidentitásának megmentéséhez, és újjáépítéséhez hosszú távú tervre van szükség. Egy egészséges struktúrát kell kialakítani az aktív sportágak számára, az iskolai- és a magánsportklubok, illetve egyesületek bevonásával.

Soós Zoltán szerint szoros kapcsolatra van szükség a tömeg- és teljesítménysport között. Mindenki érdeke, hogy a sportolók biztos támaszt kapjanak a felkészülés és a versenysportolóvá válás valamennyi szakaszában.

Azt kell elérni, hogy a fiatal sportolók ne kényszerüljenek átigazolni más városi klubokhoz, legyen lehetőségük Marosvásárhelyen is érvényesülni. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Mától bezár a korcsolyapálya a várban

zkadar

Pártot váltott Claudiu Maior

krakoczi

A Népi Mozgalom Párt polgármesterjelötje Marius Pașcan

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben