fbpx
Egészségügy Életmód Megye

Légy közösséged hőse – adj vért!

Vérplazma adásra kérik a koronavírus-fertőzésen átesett, de már gyógyult embereket.

A Marosvásárhelyi Sürgősségi Klinika menedzsere, Claudiu Puiac és a Regionális Vérkozpont orvosigazgatója, Szederjesi János arra kérik a fertőzésen átesett, de már meggyógyult embereket, hogy az intenzív osztályra került, súlyos állapotú koronavírus fertőzött betegek gyógyulási esélyeinek növelése érdekében adjanak vérplazmát.  

A véradóknak 60 éven aluliaknak és legalább 50 kg-nak kell lenniük. Jó tudni azt is, hogy egyes krónikus betegségben szenvedő személyek nem adhatnak vért.

A jelentkezőknek egy kórházi kibocsátóval, vagy az azt helyetesítő orvosi levéllel, illetve egy a betegségét igazoló pozitív, és egy a gyógyulást bizonyító negatív teszteredménnyel kell rendelkezniük. A vérplazma adásra hétfőtől-péntekig naponta reggel 8 és déli 1 óra között lehet jelentkezni a Marosvásárhelyi Regionális Vérközpont székhelyén.

A véradás önkéntes és nemes cselekedet hangsúlyozzák az intézményvezetők. Légy közösséged hőse – adj vért! – írják a felhívásban.

Közleményükben tájékozatnak arról is, hogy a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen felállított moduláris COVID-19 kórházban jelenleg 25 súlyos állapotban lévő beteget tudnak ellátni. Az ágyak száma 40-re bővithető. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Újabb két település került vörös zónába

krakoczi

Ezernél is több a bejelentett gyerekbántalmazások száma Maros megyében

Noémi

Tehetségeket kerestek Marosvásárhelyen

Karessz
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben