fbpx
Egészségügy Koronavírus Megye

Újabb két település került vörös zónába

A Maros Megyei Közegészségügyi Igazgatóság 14 napos összesítése szerint a koronavírusfertőzések számának aránya ezer lakosra lebontva, további két településen haladta meg a 3 ezreléket, így magas kockázati zónába sorolták Kutyfalvát és Vajdaszentiványt.

A Maros Megyei Készenléti Bizottság tegnapi határozata értelmében ezeken a településeken érvénybe lép a kötelező maszkviselés a közterületeken bel- és szabadtéren egyaránt, illetve bezárnak a tanintézmények és áttérnek a kizárólagos online oktatásra.

A Közegészségügyi Igazgatóság adataiból az is kiderül, hogy 14 napos összesítésben, ezer lakosra lebontva a COVID-19-el diagnosztizált betegek aránya elérte vagy meghaladta az 1,5 ezreléket Beresztelkén, Mezőcsáváson, Gernyeszegen, Görgényszentimrén, Mezőtóhátón, Marosfelfaluban, Felsőrépa faluban, Dicsőszentmártonban, Dános faluban, Kisiklandon, Gödemesterházán, Gernyeszegen, Vámosgálfalván és Kerelőszentpálon.

Amint arról korábban is írtunk, kötelező a védőmaszk kültéri viselése  Marosvásárhely mellett  Marosludason, Koronkán, Nyárádtőn, Maroskeresztúron, Kozmatelkén, Jedden, Marosszentkirályon, Marosszentgyörgyön és Marosszentannán. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

17 óra – a marosvásárhelyi választók 28,71% szavazott

krakoczi

A kormány sürgősségi rendelettel vezetné be a kétfordulós polgármester-választást

Noémi

Megújult az iskola Sáromberkén

Noémi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben