fbpx
Közélet Megye

Leáll a Kece – Aranyosgyéres szakasz építése?

fotó: FB/Asociatia Pro Infrastructura

A fővállalkozó eltűnt a helyszínről, az alvállalkozók is menekülnek.

A Pro Infrastructura Egyesület közösségi oldalán jelezte, hogy az A3-as autópálya Maroskece és Aranyosgyéres közötti szakaszáról elvonultak a fővállalkozó Straco cég gépei. Ugyanakkor azt is tudni vélik, hogy a fizetséképtelenségben lévő vállalat nem fizette ki az alvállalkozókat, pedig a munkálatok ellenértékét megkapták.

Egy hétfőn készült drónfelvételen jól látható, hogy a 15 km-es szakaszon alig maradtak munkagépek.

A Radnót-Maroskece szakasz megnyitása után a fővállalkozó Straco és az egyik alvállalkozó, a Baxcom cég is visszavonult a telepről, míg egy másik, teraszépítéseket végző Marcotim még folytatja a munkát. Kérdéses, hogy utóbbi cég, meddig végzi a munkálatokat, olyan körülmények között, hogy a Straco nem fizetett nekik sem és az alapanyagokat sem biztosítja.

Az egyesület felszólította a Közúti Infrastruktúrát Kezelő Országos Társaságot (CNAIR), hogy ösztönözze a fővállalkozót a munka folytatására, illetve engedélyezze a közvetlen kifizetéseket az alvállalkozók felé.

Ha ez nem történik meg, akkor félbe maradnak a megkezdett munkálatok.

Ludovic Orban miniszterelnök az A3-as észak-erdélyi autópálya 17,9 kilométeres Maroskece – Radnót közötti szakaszának átadásakor    kijelentette: ha 2021 július elsejéig nem készül el a Kolozsvár és Marosvásárhely között még hiányzó 15,6 kilométeres szakasz Aranyosgyéres és Maroskece között, akkor felbontják a szerződést a román kivitelezővel. Ez a forgatókönyv egyre valószínűbbnek tűnik. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Május közepéig tart a szükségállapot!

zkadar

Kiszélesítik a „szemetes utat”, figyelmeztetés a hulladékosoknak!

zkadar

Újabb rendelkezésekig zárva maradnak az óvodák és bölcsődék

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben