fbpx
Koronavírus Kultúra Megye

Csűrszínház 2021- másodszor is halasztják a faültetést

Forrás: FB

Nem mond le a mikházi Csűrszínházi Egyesület a budapesti Nemzeti Színház által kezdeményezett Trianon 100 rendezvénysorozata keretében meghirdetett faültetési akcióról. Az eredetileg 2020. március 27-ére kitűzött eseményt a vírus járvány miatt őszre halasztották, mivel tovább tart a pandémia, így ezúttal is elnapolják a rendezvényt abban a reményben, hogy tavasszal megtarthatják a több magánszemély és szervezet által felkarolt akciót.

Hozzáfogtak a 2021-es Csűrszínházi rendezvények szervezéséhez isadja hírül közleményében az egyesület.

Szükség lesz a közönség jelenlétére, támogatására, hogy együtt folytassák a két évtizede elkezdett rendezvénysorozatot  

A Csűrszínházi Egyesület a nyárádremetei önkormányzattal együtt csatlakoztak a budapesti Nemzeti Színház kezdeményezéséhez, miszerint a trianoni szerződés aláírásának 100. évfordulójára emlékfákat ültettek volna a színház mögötti területre. A szimbolikus eseményt nem csak az összetartozás jegyében szervezik, hanem ennek környezetvédelmi üzenete is van, mivel arra számítanak, hogy a felnőttekkel együtt gyerekek is részt vesznek a faültetési akción, amelynek időpontját a járvány alakulásának függvényében tűzik ki.

Szélyes Ferenc a Csűrszínházi Egyesület elnöke elmondta, úgy egészségügyi, mint gazdasági megfontolásból mondták le az idei rendezvények szervezését és abban a reményben fogtak hozzá a 2021-es eseménynaptár összeállításához, hogy a járványügyi helyzet tavaszig lehetővé teszi a kulturális rendezvények biztonságos szervezését. Remélik azt is, hogy a hosszú kényszerszünet után a közönség hű marad a színházhoz, a Csűrszínházban hagyományossá vált rendezvényekhez és visszatérnek Mikházára. (marosvasarhelyiek.ro/közlemény)

Ajánlott bejegyzések

Tökfesztivál Szovátán!

Noémi

Szinte teljesen leállt az autópiac

zkadar

Agrárakadémia 8. alkalommal

Noémi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben