fbpx
Egészségügy Koronavírus Megye

A megyében kezelt COVID-19 betegek 82 százaléka meggyógyult

A marosvásárhelyi COVID – kórházba utalt betegek 82 százalékát gyógyultnak nyilvánították és kiengedték az intézményből– derül ki a Maros megyei Klinikai Kórház közleményéből.

A tájékoztatás szerint a járvány kezdete óta kezelt mintegy 2.000 beteg közül 1.600-an meggyógyultak. A páciensek közül 21-en más megyéből érkeztek. Jelenleg közel 200, bizonyítottan fertőzött személy van kórházban, egyikük kiskorú.

növelték az ágyak számát

A Megyei Klinika közleménye szerint sajnálatos módon az elhalálozások aránya eléri a nyolc százalékot. A megyében eddig 171 halálesetet tulajdonítottak a fertőzés szövődményeinek.

A SARS-CoV-2 vírus egyre intenzívebb terjedése, és a betegek számának növekedése miatt a klinikán csupán a súlyos vagy nagyon súlyos állapotban lévő páciensek vannak. 14 beteget az intenzív osztályon ápolnak, ebből kilencet lélegeztető-gépre kapcsoltak. Az egészségügyi intézményben növelték az intenzív terápiás ágyak számát.

Maros megyében jelenleg 10 település köztük Marosvásárhely is vörös besorolás alá esik, ugyanis a fertőzéses estek ezer lakosra vetített aránya meghaladta a 3 ezreléket. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Átmenetileg bezárt az Orosz piac

krakoczi

Bővül a mikházi régészeti kutatóközpont

Noémi

Van pénz az árvizkárok elhárítására

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben