fbpx
Egészségügy Koronavírus Megye

Jedden és Marosludason is kötelező a kültéri maszkviselés

A koronavírus-járvány terjedésének intenzitása miatt újabb két Maros megyei település kerül vörös besorolás alá.

A Prefektúra tegnapi közleménye szerint Marosludason és Jedden, a 14 napos lebontásban számolt fertőzöttek száma ezer lakosra vetítve meghaladta a 3 ezreléket. Esetükben is érvénybe lép a készenléti állapot idejére szóló kormányhatározat.

További 17 Maros megyei település is szintet lép. Az elmúlt 14 nap esetszámai tekintetében Segesváron, Nyárádszeredában, Nyárádkarácsonban, Dózsa György községben, Alsóidecsen és Mezőgerebenesen, Alsóbölkényen, Marosbogáton, Marossárpatakon, Mezőméhesen, Mezőpanitban, Backamadarason, Görgényoroszfaluban, Szászrégenben, Uzdiszentpéteren, Mezősámsondon és Székelyvéckén az ezer főre eső betegek száma 1,5 – 3 ezrelék között van.

bezárnak a játéktermek, és tilos a magánrendezvények szervezése

A Maros Megyei Készenléti Bizottság döntése értelmében a vörös besorolás alá eső településeken bezárnak a játéktermek, és tilos a magánrendezvények szervezése. Marosvásárhelyen mind a Megyei Könyvtár, mind a Kultúrpalota, mind a Múzeumok nyitva tartanak, a vonatkozó szabályok betartásával.

A vészhelyzetekre figyelmeztető RoAlert riasztórendszer-en ma reggel arról értesítették a hatóságok a Jeddieket és Marosludasiakat, hogy mától 14 napig kötelezővé válik a védőmaszk kültéri viselése.

Amint arról beszámoltunk október 20-tól kötelező a védőmaszk kültéri viselése Marosvásárhely mellett Nyárádtőn, Maroskeresztúron, Kozmatelkén, Marosszentkirályon, Marosszentgyörgyön és Marosszentannán (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Nincs újabb fertőzött Maros megyében

krakoczi

Lángolt a kémény az Azomuresnél, de aggodalomra semmi ok

krakoczi

Az RMDSZ-t támogatja a választásokon a Pro Európa Roma Párt

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben