fbpx
Gazdaság Közélet Szociális

Az új tanácsnak sürgősen meg fog kelleni szavaznia a költségvetéskiegészítést

Nem kapták meg az októberi támoagtási pótlékot a marosvásárhelyi súlyos fogyatékkal élők, ugyanis a városnak nincs elfogadott költségvetéskiegészítése.

A város volt alpolgármestere, Sergiu Papuc a Marosvásárhelyi Rádiónak azt nyilatkozta, hogy azért nem tudják kifizetni az egyénenként, mintegy 1.348 lejes egységes pótlékot, mert a kormány nem utalta az önkormányzatnak a szociális segélyek kifizetésére szükséges forrásokat. Mint mondta, tavaly az állami költségvetésből fedezték a támogatások összegének a 90 százalékát, idén a szükséges összegnek a 61 százalékát utalta csupán a kormány, a fennmaradó közel 40 százalékot a városvezetésnek kell előteremteni.

A helyhatósági választások óta eltelt három hét alatt, a hivatal tevékenysége takaréklángon működött, az új tanácsot pedig még nem iktatták be így a jogosultaknak meg kell várniuk azt, hogy az új testület napirendre tűzze, és megszavazza a költségvetéskiegészítést. Sergiu Papuc szerint a hiányzó összeg közel 10 millió lej. Marosvásárhelyen 918 személy jogosult a támogatásra.

Ajánlott bejegyzések

Idén elmarad a Székely vágta és a Marosszéki Lófuttatás is!

zkadar

Zöld utat kapott a főtéri mélygarázs

Rákóczi Kinga

Újra megáll Marosvásárhelyen a Boldogasszony Zarándokvonat

László Portik
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben