fbpx
Közélet Megye Választás 2020

Késik Soós Zoltán és Péter Ferenc beiktatása

Maros megye több településén már hivatalosan beiktatták, vagy a napokban iktatják az új polgármestereket, tanácsokat. A megye élére azonban még papíron nem került új vezetés és a megyeszékhely polgármesterét és tanácsosi testületét sem iktatták be.

A Maros Megyei Prefektusi Hivatal sajtószóvivője, Damian Samoila közölte, az elöljárók beiktatásának dátumát azért nem írta ki a főispán, mert a bíróság nem küldte el az intézménynek a Soós Zoltán marosvásárhelyi polgármester és Péter Ferenc Maros megyei tanácselnök mandátumának érvényesítéséről szóló okiratot.

Ezzel szemben a Marosvásárhelyi Bíróság sajtószóvivője, Alexa Alexandru a marosvasarhelyiek.ro-nak elmondta, mivel a Prefektusi Hivatal nem jelentkezett a szóban forgó okirat kézhezvételére, a bíróság múlt pénteken postázta azt, de ebben az esetben meg kell várni, hogy a Román Posta ki is szállítsa – pontosított a szóvivő (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Jedden is van költségvetés!

zkadar

Megtartotta utolsó ülését a régi összetételű Maros Megyei Tanács

Rákóczi Kinga

Módosul az iskolai tanév szerkezete!

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben