fbpx
Közélet

Ablakban gyertyákkal, az udvaron máglyával – Autónomia nap a járvány idején

Október 25-én van Székelyföld Autonómiájának Napja.

Mivel több településen is korlátozott a gyülekezési jog, ezért a szervező Székely Nemzeti Tanács arra kéri ezen települések lakóit, hogy otthonaikban emlékezzenek meg Székelyföld Autonómiájának Napjáról.

Ennek módjára is felhívják a figyelmet: az ablakokba kihelyezett gyertyákkal, a székely zászló kitűzésével, vagy akinek erre lehetősége van, egy lármafa, egy máglya meggyújtásával a saját udvarában vagy kertjében, vagy esetleg egyházi vagy közbirtokossági magánterületen.

A járványügyi előírásoknak megfelelően a helyi szervezők felelőssége a lakosság egészségének megóvása, ezért arra kérnek mindenkit, hogy vegyék figyelembe a hatályos korlátozó intézkedéseket. Azt viszont semmi nem tiltja, hogy közösen imádkozzunk Székelyföld autonómiájáért – áll a közleményben.

Az eseményt megelőző napokban eljuttatják majd a szervezőknek Székelyföld Autonómia Napjának kiáltványát, és arra kérnek mindenkit, hogy ahol lehetséges összegyűlni, ott olvassák azt fel.

Továbbra is fókuszban a Székely Nemzeti Tanács nemzeti régiókra vonatkozó polgári kezdeményezése

A nemzeti régiók védelmében indított polgári kezdeményezés célja, hogy az unió a kohéziós politikájában kezelje kiemelt figyelemmel azokat a régiókat, amelyeket nemzeti, etnikai, kulturális, vallási vagy nyelvi sajátosságok különböztetnek meg az őket körülvevő területektől.

A kezdeményezést ezen a címen írhatják alá: https://eci.ec.europa.eu/010/public/#/initiative

Az aláírásgyűjtés határideje november 7. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Adóvá alakul a szemétdíj

krakoczi

Világot járt, hazatért, a közigazgatásban segítene a mesterséges intelligencia szakértője

László Portik

Szünetelnek az előadások is…

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben