fbpx
Életmód Közélet Szociális

Gyújtsunk egy gyertyát a nélkülözőkért

Nem marad el, csak szétszóródik az egymillió csillag a nélkülözőkért.

A Gyulafehérvári Caritas hagyományosan minden év októberében megszervezi az Egymillió csillag szolidaritási akciót. Idén október 17-én, a Szegénység Elleni Küzdelem Világnapján lenne a tizenkettedik alkalom, hogy mécsesekkel világítsunk meg egy-egy közteret, de idén ebben a formában nem valósulhat meg.

A fizikai távolságtartás viszont nem lehet akadálya annak, hogy részt vegyünk a szegénység elleni küzdelemben. Ezért idén eseményünk a lelkek találkozását teszi lehetővé, hiszen ebben a rendhagyó időben méginkább fontos, hogy együttérzésünket fejezzük ki a nélkülözőkkel, biztonságot ajándékozhassunk azoknak, akikre ritkán és kevesen figyelnek – írja közleményében a Gyulafehérvári Caritas.

Jelképesen és a valóságban is megtehetjük ezt!


Ha otthon meggyújtunk egy gyertyát és kitesszük az ablakba, akkor jelképesen kifejezzük sorsvállalásunkat a nehéz helyzetben lévőkkel, pénzbeli adományozással pedig a valóságban is segítjük őket.

A szervezők idén a virtuális térben fogadják az adományokat. Mint mondják: szükségük van a támogatásra, annak érdekében, hogy munkatársaik biztonságban jussanak el a gondozottakhoz, és őket is megóvják, hiszen ebben az évben az adományokat az oly szükséges védőfelszerelésekre fordítják. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Júniusig helyettesítik a leszerelt játszótéri eszközöket

krakoczi

Uszodát nézett, edzőkkel találkozott a szövetség elnöke!

zkadar

Elmarad a Tompa Miklós Társulat decemberi bemutatója

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben