fbpx
Kultúra Megye

Marosvásárhelyen is vetítik a Seveled-et

Október 16-án, pénteken kerül a mozikba Romániában a Seveled című vígjáték, az elmúlt év legnézettebb magyar filmje. 

A Filmtett Egyesület által szervezett romániai „mozikörút” alkalmával a Seveled-et Marosvásárhelyen a CINEPLEXX-ben és a Művész Moziban tűzik műsorra.

A Seveled bonyodalma egy kegyes hazugság. Elsőre jó ötletnek látszik: Gergő, a csajozógép filmkritikus szeretne beteg édesanyja kedvében járni, és a jó ügy érdekében hazudik egy nagyot. Csak egyetlen egyet: beviszi hozzá a kórházba a szomszédját, a nagyszájú exsztriptíztáncosnőt, akinek van egy nagy előnye: öt hónapos terhes. Az unokamániás anyuka boldogan látja, hogy a fia révbe ért, elbúcsúzik mindenkitől – és meggyógyul. Ettől kezdve Gergő és Saci kénytelen újabb és újabb hazugságokkal tartani a frontot. Bár alig bírják egymást elviselni, ha jön a „nagyi”, úgy tesznek, mintha boldog, fiatal pár volnának. Az átverések persze sosem tökéletesek, és a bonyodalom Saci pocakjával együtt terebélyesedik: pedig előbb-utóbb meg kell születnie a megoldásnak.

A film rendezője, Orosz Dénes otthonosan mozog a könnyed romantikus vígjáték műfajában: a Poligamy és a Coming Out után ez a harmadik alkotása ugyanebben a műfajban. A Seleved parádés szereposztásában Mészáros Béla, Tenki Réka, Básti Juli, Cserhalmi György, Bodrogi Gyula és Rezes Judit látható. A filmet 2019-ben mutatták be Magyarországon.

A Seveledet minden helyszínen magyar nyelven, román felirattal vetítik.

A kolozsvári székhelyű Filmtett Egyesület 2016 óta foglalkozik filmforgalmazással, célja évente két-három magyar filmet bemutatni a romániai mozikban, hogy a helyi közönség ne csak fesztiválok alkalmával, hanem a „hétköznapokon” is találkozhasson a magyar filmkultúra legfrissebb gyöngyszemeivel.
 

Ajánlott bejegyzések

Közösen kitakarítjuk! – a Maros Megyei Tanács is csatlakozik a Marosvásárhelyi Rádió takarítási akciójához

krakoczi

Maros megyébe is kerül a koronavírus tünetenyhítő gyógyszerből

zkadar

Közlekedésfejlesztésre van szükség Marosvásárhelyen

Noémi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben