fbpx
Uncategorized

Az aradi vértanúkra emlékeztek

„A történelem igazságot szolgáltatott, mert a magyar nép igaz ügyért harcolt, s ezért az 1849-es vereség jelentette csapásból is fel tudott állni. Ma mindenki ismeri az Aradon kivégzett hősök nevét, miközben a hóhérok rég eltűntek a történelem süllyesztőjében. Ezért is olyan fontos, hogy emlékeztessük magunkat arra, hogy az egymásra számítás és egymás segítése, támasza nélkül nem tartanánk ma ott Marosvásárhelyen sem, ahol most vagyunk! Egymás nélkül nem tudjuk olyan erősen és tartósan őrizni értékeinket, csakis összefogással és egymásba fektetett bizalommal” – fogalmazott Soós Zoltán független polgármester az október 6-án, az aradi vértanúk emlékére szervezett megemlékező ünnepségen Marosvásárhelyen.

Fotó: Henn Attila

Az eseményt a járványügyi szabályozások szigorú betartásával szervezték meg a Székely vértanúk emlékművénél. A megemlékezésen jelen volt Péter Ferenc, a Maros Megyei Tanács elnöke is. (közlemény)

Ajánlott bejegyzések

A tanintézmény falain kívül az orvosis diákok

krakoczi

Átmenetileg bezárt az Orosz piac

krakoczi

Zárva marad az ócskapiac

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben