fbpx
Közélet Megye Választás 2020

A Területi Képviselők Tanácsa rangsorolta a képviselőket és szenátorokat

Hétfőn délután véglegesítette a képviselői és szenátori mandátumra jelentkezők rangsorát a Maros megyei RMDSZ Területi Képviselők Tanácsa (TKT). Az önkormányzati választásokat követő parlamenti választásokra december elején kerül sor.

Szenátori mandátumra két személy jelentkezett. Négy év után, ismét a szenátori szék megszerzéséért indul 1. Császár Károly Zsolt és 2. Novák Csaba Zoltán. A képviselői mandátum hat pályázója közül Kovács Mihály Levente visszalépett, ő a Maros Megyei Tanács alelnökjelöltje lesz. A TKT döntése alapján az RMDSZ színeiben induló képviselők sorrendje a következő: 1. Kolcsár Károly, 2. Csép Andrea, 3. Birtalan István, 4. Vass Levente, 5. Hamar Alpár Benjámin. A sorrendet még módosíthatja a Szövetségi Állandó Tanács (SZÁT).

A parlamenti lista iktatásához 100 ezer belföldi és 4000 külföldi aláírásra van szüksége az RMDSZ-nek. A járványhelyzetre való tekintettel, idén online is alá lehet írni az íveket a szervezet honlapján.

Ajánlott bejegyzések

Csak egy Maros megyei település maradt „vörös” zónában!

zkadar

Influenzajárvány miatt szigorítják a beteglátogatást

krakoczi

Április végéig rágcsálóirtás Marosvásárhelyen

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben