fbpx
Közélet Kultúra Sport

Három Incze, három gól – könyv a legendákról

Gabi, Paci, Tuka. A második világháború előtti és utáni marosvásárhelyi sztárok.

A válogatott jégkorongozók és labdarúgók. Most könyv formájában elevenedik meg a marosvásárhelyi sportélet egyik legsikeresebb korszaka.

A három Incze testvér szinte elválaszthatatlan volt. Küzdeni akarásuk, tehetségük és munkabírásuk kiemelte őket a mezőnyből. Két sportágban is a legjobbak közé tartoztak.

Incze Gábor, Incze László és Incze József meghatározó személyiségei voltak a kor sportéletének. Eredményeiket messze földön is elismerték, mégis oly keveset tudunk róluk.

Az életútjukból most a negyedik Incze tollából kapunk kis ízelítőt és betekintést. Incze IV. László, a „kicsi Paci” maga is A osztályos labdarúgó volt, több, mint 300 mérkőzést játszott az első osztályban a Politechnica Jászvásár színeiben. Gondolatait, emlékeit Káli Király István rendezte sajtó alá.

A Mentor Könyvek Kiadó gondozásában megjelent kötetet a napokban mutatták be Marosvásárhelyen, a Kultúrpalota kistermében.

Most már csak az a kérdés, hogyan nevezzék el a marosvásárhelyi Jégcsarnokot, ha végre sikerül befejezni!?

Incze testvérek? A három Incze? Gabi, Paci, Tuka Jégcsarnok? Vagy „nemzetköziesen” Incze brothers-nek?  (marosvasarhelyiek.ro)

Káli Király István, Incze IV László és Cseh Gábor a könyvbemutatón

Ajánlott bejegyzések

Szabadtéren folytatódik a színházi évad

krakoczi

Nyolcadikosok próbaképességije

zkadar

Hogy mit gondolok a szabadelvűségről? – Szájkaraté Kelemen Hunorral

Noémi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben