fbpx
Közélet Sport

(Egyesek számára) megnyílt a fedett uszoda!

A ketteseknek még könyörögniük kellene érte?

A „Mircea Birau” (volt TCM) fedettuszoda megnyitásáról sehol máshol nem jelent meg az információ, csak a marosvásárhelyi polgármester tanácsadójának közösségi oldalán.

Ebben a rövid kampányvideóban köszönetet mondtak a polgármesteri hivatalnak azon sportklubok képviselői, akiket beengedtek edzéseket tartani.

Az azóta törölt hozzászólásokból derült ki, hogy több sportegyesület is, még augusztusban közös kérvényt nyújtott be, hogy a sportminiszter rendelete alapján a sportolók számára nyissák meg a fedett uszodát. Ezt azért kérték, szeptember elejétől már annyira lehűlt a lebontott ballon miatt szabadtérivé vált olimpiai medence vize a Week-end telepen, hogy a gyerekeknek már nem volt alkalmas edzéseket tartani benne.

A szakminisztérium akkori rendelete alapján – az egészségügyi előírások betartásával – meg lehetett volna nyitni a fedett uszodákat is kizárólag a teljesítménysportolók előtt.

A”Mircea Birau” uszodát „véletlenül” éppen a választások előtti héten nyitották meg, de csak két preferenciális klub mehet be egyelőre, a Városi Sportklub (CSM) és a Partizan Polo klub, ugyanis állítólag a közegészségügyi hatóság csak a múlt héten engedélyezte a sportlétesítmény megnyitását.

Az – azóta törölt – hozzászólásokból az nem derült ki, hogy a VSK és a Partizan újabb kérvényt nyújtott-e be, hogy használhassák a létesítményt, vagy a közös kérvény alapján kaptak preferenciális módon használati lehetőséget.

A marosvásárhelyi úszó és vízilabda közösségben jelenleg nagy a felháborodás amiatt, hogy az augusztusi kérvényt aláíró egyesületek képviselői közül nem értesítettek mindenkit az uszoda megnyitásáról. A többi klub – közöttük a nagy hagyománnyal rendelkező Iskolás Sportklub úszói is – magánuszodákban próbálnak felkészülni az esedékes országos bajnokságokra.(marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Kelemen Hunor: egy egész település sorsa múlhat a szavazatunkon

krakoczi

Alpolgármester maradna Marosvásárhelyen Makkai Gergely

Noémi

Két és fél év múlva új úton Segesvár és Szentágota között!

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben