fbpx
Közélet Sport

Marosvásárhelyről a magyar dobogóra!

Béres Adrienn balról a második.

Ezüstérmet szerzett a felnőttek között a még junior korú birkózó lány.

Béres Adriennre négy évvel ezelőtt figyelt fel a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia. A marosvásárhelyi Iskolás Sportklub versenyzője megragadta a kínálkozó alkalmat, kiköltözött Budapestre, ahol a középiskolai tanulmányait is elkezdte.

Most bekopogtatott a magyar női felnőttválogatott kapuján.

Az elmúlt két hétvégén két ezüstérmet szerzett: előbb a saját korosztályában, az ifjúságiak között 59 kilogrammban lett második, a hétvégén pedig immár a felnőttek között is felállhatott a dobogó második fokára. Itt viszont már a saját súlycsoportjában, 55 kilóban versenyzett.

Adrienn nagyon örül mindkét eredménynek, mert, mint mondta, az ifiknél még nem sikerült úgy a fogyasztás, hogy elindulhasson 55 kilóban, ezért egy súlycsoporttal „fennebb” versenyzett.

Béres Adrienn a járvány alatti tiltott periódusban itthon készült Marosvásárhelyen, előbb az Akadémia programja alapján, majd korábbi edzői, ifj. Gyarmati Ferenc és Dragos Vlad segítettek a felkészülésben.

Most viszont már az érettségire is koncentrálnia kell. Adrienn szerint kétlábon kell állni, mert a birkózó karrier lejárta után is meg kell állnia majd a helyét az életben. Éppen ezért legalább annyira fontos most a tanulás, mint a birkózás. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Június 30. az adófizetés első határideje!

zkadar

Boldog biciklinapot Marosvásárhely, ahol egy lakosra 4,5 cm kerékpársáv jut!

zkadar

Hétvégén felbőgtek a motorok a Ringen, június teljesen foglalt, aszfaltozni is kell!

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben