fbpx
Jegyzet Közélet Választás 2020

Városvezetőnek lenni = tiszteld a városlakókat!

Marosvásárhely utóbbi négy évének önjelölt vezére sorra követ el olyan tetteket, melyekből úgy tűnik, hogy saját kis birtokának tekinti városunkat.

Mindenhol ott van, ahol a város pénzéből(!) felújításokat végeznek, beruházásokat eszközölnek, de – állítólag barátai pénzéből – még kerékpáros folyosó festésre is futotta.

Az más kérdés, hogy mennyire hatékony a „bicajsáv”. Az is más kérdés, hogy senkit meg nem kérdezve, önkényesen húzott olyan útvonalat, mely inkább veszélyes, mint hasznos.

Apropó: most azzal a Dan Petrescuval népszerűsíti magát, aki mindössze egy(!) mérkőzésen, a győztes Szuperkupa találkozón ült a marosvásárhelyi (mű)ASA kispadján. Dan Petrescu éppen a klubnál található anyagi gondok miatt távozott Kínába, hogy később a kolozsvári CFR-rel zsinórban nyerje a bajnokságokat.

De vissza a címhez. Bár többszörösen megígérte, hogy csökkenni fog a forgalom a városunk utcáin, miután rendezik a forgalmat, most önkényesen, saját kezűleg módosítgatja össze-vissza az Aranykakas vendéglő előtti útkereszteződésnél található körforgalmat, hátha-hátha sikerül eltalálni az ideális megoldást… Megsúgjuk, nem fog sikerülni. Mindig is a város egyik legforgalmasabb csomópontja lesz, amíg nincs készen a kerülőgyűrű.

Miután egy elhunyt személyiség, dr. Benedek István nevével, annak díszpolgárrá avatásával próbált kampányolni, a „barát” családja mindaddig visszautasította a díszpolgári cím odaítélését, amíg a jelenlegi városvezetés van hatalmon.

Most pedig a közforgalomban bizonyítja, hogy számára semmi sem szent.

A Liviu Rebreanu – Madách Imre utcák kereszteződésénél, a Nova Vita magánkórház előtt, jobbra térést szimulálva vágott be az állomás fele előre haladó sávon a közlekedési lámpa zöld fényére türelmesen, vagy türelmetlenül, de váró gépkocsik elé.

Nem mintha, mások nem folyamodnának – szabálytalanul – hasonló trükkhöz, de egy városvezetőnek állónak tisztelni kell polgártársait. Nem engedhet meg ilyen kilengéseket, még akkor sem, ha az egyesek által megbocsátható vétségről beszélünk.

Reméljük, olyan lesz a következő polgármester aki ismeri az illemszabályokat. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Teljes a megyei testület, orvosi és a közúti infrastruktúrát fejlesztenek

zkadar

Angyalok a városban, Angyalok Marosvásárhelyen!

zkadar

Volt főtanfelügyelővel a nemzeti méltóságért Marosvásárhely élén?

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben