fbpx
Közélet Választás 2020

Nem elég másra várni és másra mutogatni – interjú Frunda Csengével

29 éves, marosvásárhelyi

Mi a szakterülete?

Jogtanácsos vagyok, kereskedelmi joggal foglalkozom, és 14 éves korom óta aktívan részt veszek a vásárhelyi és erdélyi ifjúsági szervezetek munkásságában. Jelenleg a Magyar Ifjúsági Értekezlet – MIÉRT jogi ügyekért felelős alelnöke vagyok. Számomra elsődleges szempont a fiatalok itthon maradása és jóléte. Ahhoz, hogy az én generációm itthon maradjon, és ne külföldre költözzön egy jobb élet reményében, ahhoz az kell, hogy Erdély úgy gazdaságilag, mint társadalmilag nyugat-európai régiók szintjére kell fejlődjön. Ezt a célt úgy tudjuk elérni, hogy együtt, csapatban dolgozunk.

Miért választotta ezt a szakmát?

Családomat több generációra visszanyúlóan orvosok és ügyvédek alkotják. Számomra nem volt kérdés mivel akarok foglalkozni – mindig is érdekelt az igazság érvényesítése, és ennek érdekében mindent megtettem (líceumban ennek egyszer szinte igazgatói fenyítés lett a vége :)) )

Frunda Csenge – városi tanácsosjelölt

❗️Akkor tudjuk sikerre vinni terveinket, ha erős képviseletünk van a városi tanácsban!Csenge Frunda: Hiszek a változásban, a változtatás lehetőségében, ennek a munkának akarok részese lenni, itthon Marosvásárhelyen!

Publicată de RMDSZ, Marosvásárhely pe Joi, 20 august 2020

Miben hisz?

Abban, hogy 2020. szeptembere a változást hozza Marosvásárhelyre. Abban, hogy a nehéz munkának lesz eredménye, és végre elindulunk a fejlődés útján. Abban, hogy nemzedékem számára ez a város büszkeség lesz, és 10 év múlva senkinek nem kell szégyenkeznie akkor, mikor Kolozsvárról, vagy Brassóból hazatér. Abban, hogy újra lesz pezsgő élet Marosvásárhelyen!

Van-e bakancslistája? Mi van az első helyen?

Szeretek kirándulni, és amikor tehetem, ezt csinálom. Nagy álmom, hogy egyszer eljussak Indiába és testközelből megismerjem azt a sok mindent, amit eddig olvastam és láttam erről a varázslatos helyről.

Nem elég sopánkodni, fanyalogni, másra várni és másra mutogatni.

Mi az az egy dolog, amit mindenképp meg szeretne valósítani/változtatni tanácsosként?

Vásárhely az elmúlt 20 évben a periféria sodródott: elhagyott minket Kolozsvár, Nagyvárad, Brassó, de lassan Csíkszereda és Beszterce is. A fiatalok azt mondják nem jó itt élni: rossza a közszállítás, nincs közbiztonság, a város vezetősége elherdálja a pénzünket, megaláz minket. Az én generációm azért költözik el a városból, mert úgy látják, hogy a mostani városvezetés nem tiszteli őket, semmibe veszi a szavukat és nem kínál nekik lehetőségeket. Ezen változtatnunk kell, meg kell állítsuk városunk kiüresedését. Nem elég sopánkodni, fanyalogni, másra várni és másra mutogatni. Most tennünk kell, elsősorban nekünk, fiataloknak. Én jogászként és fiatal vezetőként hallatni akarom az új generáció hangját a tanácsban. Azért fogok dolgozni, hogy a fiatalokat támogató új tudással, programokkal, helyszíneken, Vásárhely újra a világ közepe legyen. A mi világunk közepe!

Sorozatunkban azokat a marosvásárhelyieket mutatjuk be, akik úgy döntöttek, hogy aktív részesei lesznek a város fejlesztésének. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Éjszaka is tombolt a víz

krakoczi

Április elsejéig csak interneten lehet előjegyezni!

zkadar

Jégtorlaszok miatt árad a Maros

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben