fbpx
Közélet Megye Sport

Sportcsarnok- és uszoda épülhet Erdőszentgyörgyön!

A város önkormányzata állami pályázatokat nyert meg.

A beruházásokat az Országos Beruházási Társaság (CNI) hajtja végre.

A sportcsarnok 1 445 négyzetméter alapterületű, 11 méter magas lesz, 180 férőhelyes lelátóval, kézilabda-, röplabda-, tenisz- és kosárpálya is lesz kialakítva benne. A tervek alapján 4 öltözőt alakítanak ki, a termet pedig fűtésrendszerrel, légkondicionáló berendezéssel látják el. Az városvezetés 4025 négyzetméter területet adott át a sportcsarnok részére. A beruházás értéke 7.704.153 lej (+ÁFA).

A rövidpályás uszoda értéke 8.921.231 lej (+ÁFA), amelyet szintén egy megnyert pályázatból valósítanak meg. Erre a célra az önkormányzat 3100 négyzetméter területet biztosított.

A medence 25 méter hosszú, 12,5 méter széles lesz, mélysége 1,20 és 1,80 méter között változik. A szabványterv alapján készülő uszoda 10-12 hónap alatt készül el.

„Erdőszentgyörgynek komoly múltja van a csapat és egyéni sportok tekintetében is, ezt a múltat szeretnénk feléleszteni és lehetőséget biztosítani a jövőnek. A labdarúgás oktatása képzett szakemberek segítségével történik évek óta a Székelyföldi Labdarúgó Akadémia keretén belül. Ezzel a fejlesztéssel a sportnevelési palettát szeretnénk színesíteni és a lehetőségeket növelni, ezért úgy döntöttünk, kihasználjuk a pályázatokat és uszodát, valamint sportcsarnokot építünk. E két beruházás után úszásoktatást indítunk, és a teremsportokat is népszerűsíteni fogjuk. Gondolok itt a kézilabdára, kosárlabdára, asztaliteniszre és egyéb tevékenységekre, amelyekre közösségi igény mutatkozik. ” – mondta a beruházás fontosságáról Csibi Attila Zoltán polgármester.

Mindkét beruházás esetében lejárt a közbeszerzési eljárás, az elkövetkezendő időszakban a szerződéskötés és a munka elkezdése következik. A tervek szerint Erdőszentgyörgynek leghamarabb 2021-ben lehet tanuszodája és sportcsarnoka. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Pályázati lehetőség Marosvásárhelyen

Noémi

Egyetlen szociáldemokrata párti törvényhozó sem fogja megszavazni a Ludovic Orban vezette kormányt

Noémi

Alpolgármester maradna Marosvásárhelyen Makkai Gergely

Noémi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben