fbpx
Közélet

“Könnyes” búcsú a városi tanácstól

A következő négyéves ciklusban egy számottevően megújult összetételű testület intézheti a város ügyeit.

A jelenlegi tanács négy éve alatt számos érdekes döntést hozott. Emlékezetes maradt az RMDSZ 180 fokos fordulása, mellyel teljesen szembement az aktuális városvezetésnek.

Mondhatnánk, jobb későn, mint soha. Az utóbbi egy év már majdnem a teljesen racionális városgazdálkodásról szólt, többnyire ellehetetlenítették az aktuális Florea-Maior (vagy Maior-Florea, kinek, hogy tetszik) tandem pénzszórását ingyen koncertekre, ebédekre, vacsorákra, saját sportklubra egyéb beruházásokra, mellyel csak a „haver” cégeket elégítették ki.  Ugyanakkor a város karbantartásához szükséges pénzösszegeket megszavazták, ebből viszont a polgármester tanácsadója folytatta egyszemélyes kampányát. Sajnos ezt nem sikerült megakadályozni, így a kívülállóknak sokszor az az érzése támadt, hogy ebben a városban egyetlen ember akadt, aki aszfaltozzon, takarítson, sepregessen, maszkokat és ajándékcsomagokat osztogasson.

A következő testületnek ezt a személyi kultuszt is meg kell akadályoznia, de a legegyszerűbb módja, ha szeptember 27-én a szavazók úgy döntenek, hogy nincs mit keresnie Maiornak a város élén.

De vissza az elmúlt négyéves ciklus utolsó tanácsülésére, amely ismét nem múlt el az egymás elleni uszítás nélkül. Például ismét napirendre került az a már többször megkritizált és halasztott tervezet, mellyel az aktuális városvezetés csapdát akart állítani az RMDSZ-es tanácsosoknak, a Makariás ház és a Bolyai utca 5 szám alatt található régi polgármesteri hivatal épületének cseréje. Ez utóbbiban tevékenykednek a képzőművészek, akiket előbb meg sem kérdeztek a cseréről, majd többször tiltakoztak az ellen. Még tanácsülésen is.

A tervezetet elutasították, illetve az RMDSZ tanácsosai kizárólag olyan határozatokat szavaztak meg, amelyek nem befolyásolják nagymértékben negatívan a következő testület és polgármester munkáját.

Csak az építkezési engedélyekhez szükséges városrendészeti terveket szavazták meg

A hatvan napirendi pont közül így csak pár került megszavazásra, a többit „átdobták” az új összetételű tanács kerítésén, hátha nekik majd sikerül észszerűen, hosszabb határidőben dönteniük.

Csíki Zsolt frakcióvezető ismét kifogásolta azt, hogy Dorin Florea polgármester legalább három éve nem vett részt egyetlen tanácsülésen sem, és a legégetőbb tanácsi határozatokat sem ültette gyakorlatba. Ilyen az iskolák számára biztosítandó egészségügyi maszkok és fertőtlenítők beszerzése, a tömegközlekedés korszerűsítése.

Annyira sem veszi komolyan a munkáját, hogy három éve nem tisztel meg bennünket. Hiába szavazunk meg a tanácsban határozatokat, ha ő nem ültette gyakorlatba őket. És még megyei tanácselnök szeretne lenni. Isten őrizze meg a megyét ettől! – fakadt ki Csíki.

Díszpolgár, de nem ezzel a városvezetéssel!

A tanácsülés elején Csíki Zsolt felszólítására a nemrég elhunyt dr. Benedek István hematológus, volt városi tanácsos emlékére egy perces néma csenddel adóztak.

Felszólalásában, az RMDSZ frakcióvezető tolmácsolta a család kérését, hogy Dr. Benedek István díszpolgári címének megszavazását mindaddig halasszák el, amíg a jelenlegi polgármester és bandája tisztségben van.

Az RMDSZ tanácsosok mindannyian elköszöntek kollégáiktól, mivel a szeptemberi választásokon a befutónak vélt helyeken mind új személyek állnak. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Hétfőtől folytatódik a nagytakarítás!

zkadar

Marosvásárhelyen a “Notre-Dame”

krakoczi

Van pénz az árvizkárok elhárítására

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben