fbpx
Közélet Választás 2020

A legnagyobb érték számomra az adott szó – interjú Jakab István tanácsosjelölttel

40 éves, református, házas, 3 gyerek édesapja

Mi a szakterülete?

Marosvásárhelyen orvosit majd a Semmelweis Egyetemen egészségügyi szakmenedzsment mesterit végeztem. Jelenleg a Clini-Lab labordiagnosztikai cég marketing-igazgatójaként tevékenykedem, valamint családi vállalkozásunk, a Noe Psihocenter fejlesztésével foglalkozom.

Miért választotta ezt a szakmát?

Az orvosi egyetem és a szakmai képzés alatt azt láttam, hogy az egészségügyi intézmények vezetői általában az ott dolgozó sikeres orvosok közül kerülnek ki, akik emiatt túlterheltek, fáradtak, szakmai érdemeik összemosódnak vezetői képességeik elismerésével. A kívülről érkező menedzserek viszont nem ismerhetik közelről a szakma jellegzetességeit, emiatt láttam fantáziát az akkoriban nyugaton már bevett gyakorlatnak, hogy egészségügyi szakvezetőket képeznek ki, akik a vonatkozó gazdasági, törvényes és szervezéstudományi háttéret dedikált képzésen szerzik meg.

Hiszek a családban és az emberi kapcsolatok erejében 

Miben hisz?

Az idő múlásával a legnagyobb érték számomra talán az adott szó lett. Hiszek a családban és az emberi kapcsolatok erejében valamint hiszem azt, hogy a tudás a legnagyobb hatalom.

Van-e bakancslistája?

Szeretném látni, hogy a fiaink talpraesett, becsületes emberek lettek, gitároznék egy sikeresebb együttesben és megnézném közelről a sarki fényt.

Mi az az egy dolog, amit mindenképp meg szeretne valósítani/változtatni tanácsosként?

Picit a politika úgy érzem olyan lett, mint a foci vagy a Dacia. Divatos kifejezéssel élve: mindenki mindenhez is ért. Én ebben nem hiszek, a szakemberek fajsúlyt és hangot kell kapjanak a döntés-előkészítésben.

Sorozatunkban azokat a marosvásárhelyieket mutatjuk be, akik úgy döntöttek, hogy aktív részesei lesznek a város fejlesztésének. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Salubriserv helyett Salubriserv?

zkadar

Szemtől szemben – vitára hívja Klaus Johannis államelnök-jelöltet Viorica Dăncilă, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke

Noémi

Újabb öt ország a „zöld” régióban!

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben