fbpx
Koronavírus Kultúra

Online borkóstoló

Igazán találékonnyá teszi a világjárvány a rendezvényszervezőket. Változik a helyszín, de idén is lesz Marosvásárhelyi Borudvar.

A Studium–Prospero Alapítvány és partnerei által szervezett eseményre szeptember 17–19. között kerül sor, ezúttal azonban nem a megszokott marosvásárhelyi, Forradalom (Lenin) utcai helyszínen találkozhatnak a bor kedvelői, hanem ki-ki a saját kertjében, nappalijában, barátai társaságában vehet részt az online kóstolókon. Így egyetlen Borudvar helyett ezúttal annyi borkóstoló helyszín lesz, ahányan családi, baráti körrel otthonról csatlakoznak a rendezvényhez – írják közleményükben a szervezők.

Három estén át három borvidék egy-egy pincészetének borait mutatja be az idei Borudvar: a Vitis Metamorfosis a Dealu Mare borvidéken készít kiváló borokat, a Domeniul Bogdan a közismert dobrudzsai Murfatlar borvidék jó nevű pincészete, az Arad-hegyaljai borvidék kiemelkedő minőségű borait Balla Géza pincészete hozza el.

A borokat maguk a pincészetek képviselői, illetve az általuk felkért sommelier ismerteti majd online kóstolók keretében, esténként 19 órától.

Az érdeklődők a borudvar.ro honlapon találják az esemény programját, illetve a résztvevő borászatok bemutatóját és borkínálatát. Csupán annyi teendőjük van, hogy eldöntik, mely kóstolón/kóstolókon kívánnak részt venni, és a honlapon keresztül megrendelik a kiválasztott borcsomagot. A Borudvar szervezői futárszolgálattal házhoz küldik a borválogatást. A kóstoló estéjén az összeült családi, baráti társaságok a Borudvar Facebook-oldalán követhetik az online közvetítést. Az élőben jelentkező borászokkal megoszthatják benyomásaikat, kérdéseiket.

Az sem gond, ha Marosvásárhelyen kívül lakik a résztvevő, vagy ha éppen az élő borkóstoló estéjén nem ér rá. A borokat Marosvásárhely peremtelepüléseire is kiszállítják. Mivel a közvetítések visszajátszhatók, így egy későbbi időpontban is megnézhetők.

Az esemény fő támogatója a Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

Ajánlott bejegyzések

Szászrégenben húsz igazolt fertőzött van

zkadar

Folytatódik a Dal: akusztik verzióval és csavarral készülnek Koszikáék a tévéshowra

Szász Cs. Emese

Marosvásárhely 15 középiskolájában oltanak

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben