fbpx
Koronavírus Kultúra Nagyvilág

Nem marad el az Alter-Native

Más helyszínen, más időpontban, de idén is lesz Alter-Native!

A koronavírus-világjárvány meghatározta új körülmények és rendkívüli intézkedések miatt jelentősen átalakul, de nem marad el az Alter-Native Nemzetközi Rövidfilmfesztivál.

Az idén 28. születésnapját ünneplő marosvásárhelyi rendezvény szabadtérre költözik: az immáron hagyományosnak számító helyszín, a Kultúrpalota helyett ezúttal a Nyári Színház fogadja be fesztivált, amelyet a szokásosnál korábbi időpontban, október 7-e és 11-e között tartanak meg.

A járványhelyzet miatt idén az előző esztendőkben jegyzettnél némivel kevesebb, mintegy 800 rövidfilmet neveztek be a szemlére, amelyek közül az előzsűri válogatja ki az ebben az évben valamivel rövidebb versenyprogramba bekerülő alkotásokat.

Játékfilmek, koncertek, színházi előadás és kiállítás az idei programban is szerepel, a fesztivál nagyzsűrije azonban nem a helyszínen bírálja majd el a rövidfilmeket, hanem online értékel és dönt.

A korlátozások miatt a fesztivál mind az öt napjára érvényes bérlet vásárlására nem lesz lehetőség, csak napijegyet válthatnak majd a filmkedvelők. (közlemény)

Ajánlott bejegyzések

Csak egy Maros megyei település maradt „vörös” zónában!

zkadar

Hunyadi János-szobrot avattak Marosvásárhelyen: az ünnepségen az AUR is megjelent román zászlókkal

Szász Cs. Emese

Bélyegen a város

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben