fbpx
Közélet Kultúra Szociális Választás 2020

Hiszek a jó példa befolyásoló, tanító hatásában és a közösség erejében – interjú Berecki Sándor tanácsosjelölttel

40 éves, református, házas, 2 gyerek édesapja

Mi a szakterülete?

A történelemtudomány doktora vagyok, régészként dolgozom a Maros Megyei Múzeumban, tudományos érdeklődésem középpontjában az őskorkutatás áll, szakterületem a vaskor, ezen belül a Kárpát-medencei kelta kort kutatom

Miért választotta ezt a szakmát?

Gyerekként áhítattal hallgattam az anyai nagyapám második világháborús elbeszéléseit, majd középiskolásként kezdtem érdeklődni Marosvásárhely története és őseim földje, a Nyárád-mente iránt. Egyetemi éveim alatt fedeztem fel az őskori civilizációk és kultúrák szépségét, sokrétűségét, kihívásként éltem meg ezek megismerését, megfejtését, majd a későbbi kutatásaim révén saját eredményeim, meglátásaim beillesztését a történelem óriás mozaikjába.

Berecki Sándor- városi tanácsosjelölt

❗️Akkor tudjuk sikerre vinni terveinket, ha erős képviseletünk van városi tanácsban!Berecki Sándor: Városi tanácsoként elsősorban az önkormányzat és a marosvásárhelyi protestáns egyházak közötti együttműködést biztosítanám!

Publicată de RMDSZ, Marosvásárhely pe Joi, 20 august 2020

Miben hisz?

Hiszem, hogy az emberi jóság és az ebből fakadó jó cselekedetek mindössze egyéni elhatározás, döntés kérdése.

Keresztyén vagyok. Hiszek a jó példa befolyásoló, tanító hatásában és a közösség erejében. Hiszem, hogy az emberi jóság és az ebből fakadó jó cselekedetek mindössze egyéni elhatározás, döntés kérdése.


Van-e bakancslistája? Mi van az első helyen?

Világunk egy csodálatos hely, melynek minden szeglete képes lelket gyönyörködtetni. Bakancslistám első helyén ezeknek a helyeknek és helyzeteknek a keresése, korábban meglátogatott helyek viszontlátása, újak felfedezése áll.

Mi az az egy dolog, amit mindenképp meg szeretne valósítani/változtatni tanácsosként?

Az RMDSz tanácsosjelölt listájára azért kerültem fel, hogy biztosítsam az önkormányzat és a marosvásárhelyi protestáns egyházak közötti együttműködést, kapcsolatot. Köztudott, hogy számos marosvásárhelyi gyülekezet sokrétű közösségépítő és szociális tevékenységet is végez, és városunkban felekezeti oktatás is zajlik. Az egyházak tulajdonában levő kiemelt jelentőségű műemléképületek turisztikai értékeket is képviselnek. Az önkormányzat és az egyházak közötti kommunikáció az utóbbi években javult, ezért tanácsosként ennek az együttműködésnek az elmélyítésén és új kapcsolódási pontok keresésén fogok dolgozni.

Sorozatunkban azokat a marosvásárhelyieket mutatjuk be, akik úgy döntöttek, hogy aktív részesei lesznek a város fejlesztésének. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Elnökválasztás – népes volt a részvétel a külföldi szavazókörzetekben

Noémi

Hamarosan kezdődhet az aláírásgyűjtés

Rákóczi Kinga

Maros megye listavezető a válások terén

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben