fbpx
Közélet Választás 2020

Használjuk ki a Poklos patak adta lehetőségeket!

Biciklissáv, pihenők, színpad és több ezer négyzetméter zöldterület a cél.

Soós Zoltán független polgármesterjelölt, ma délben tartott sajtótájékoztatóján ismertette elképzeléseit. A 10 évre szóló 100 pontos választási programjában, ez a legszemélyesebb terve – fejtette ki.

Első sorban a marosvásárhelyiek számára ígéret, másodsorban a lányának is. A Poklos patak, jelenlegi állapotában Marosvásárhely egyik szégyenfoltja.

„A nagyobb gyermekeim a Bernády iskolába járnak és minden reggel az iskola melletti utcában parkolunk. A lányom gyakran kérdi, hogy miért van ilyen szemét ebben a kanálisban, ha ez nem egy kuka?” – mondta a Poklos medrében állva Soós Zoltán.

A lehetőségeket mindezidáig nem sikerült kiaknázni, pedig a patak rendbetételére több elképzelés, sőt ígéret is létezett.

Soós terveiben a következők szerepelnek: 4 km bicikliút és futósövény, szabadtéri színpad, játszótér, pihenők, padok, függőágyak, azaz mintegy 15 ezer négyzetméter zöld terület és a meder egy részének lefedésével 200 parkolóhely kialakítása.

A sajtótájékoztatón Kósa István ökológus kiemelte, hogy a városon átfolyó patakra lehetőségként kell tekinteni: a legtöbb lakónak a városi zöldövezetek jelentik a természettel való kapcsolódás mindennapi módját. Kósa István üdvözölte Soós Zoltán projektjét.

A polgármesterjelölt elmondta, hogy mint megannyi más helyzetben a 20 év alatt, itt is az együttműködés hiánya gátolta a megoldást, ezért szoros együttműködést tervez a vízügyi igazgatósággal az árvízveszély csökkentése érdekében.  (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Vízkereszt után elszállítják a karácsonyfákat

Rákóczi Kinga

Klasszikus romániai probléma: van jogszabály nincs módszertan

Rákóczi Kinga

Mobilalkalmazáson követhető majd a buszok menetrendje

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben