fbpx
Koronavírus Megye Tanügy

Zöld forgatókönyv szerint indulhat a tanév

Közzétette az egészségügyi minisztérium a koronavírus-fertőzéses esetek településenkénti statisztikáit. Ezek alapján döntik el az iskolák szeptember 10-ig, hogy milyen formában kezdik el egy hét múlva a diákok a tanévet. A dokumentum az utolsó két hét (szeptember 6-val bezárólag) alatt diagnosztizált koronavírus-fertőzések ezer lakosra jutó teljes számát közli településenként. A minisztérium közleményében emlékeztet: e mutató alapján három forgatókönyv létezik a tanintézmények megnyitására. 

Ha ez a mutató egy alatt van (zöld forgatókönyv), megnyitnak az iskolák; ha egy és három között (sárga forgatókönyv), akkor csak az elemisek és a végzősök vehetnek részt személyesen a tanórákon, a többi diák pedig 1-2 hetes rotációval online oktatásban részesül; ha 3 felett van (piros forgatókönyv), akkor az illető településen bezárnak (vagy ki sem nyitnak) az iskolák, és online kezdik a tanévet.  Az iskolák a rendelkezésükre álló hely függvényében elvileg szabadon dönthetnek arról, hogy a zöld, sárga vagy vörös forgatókönyvet alkalmazzák.

Marosvásárhelyen zöld forgatókönyvet vesznek alapul

A minisztérium rangsorolása szerint Maros megyében sárga forgatókönyv alapján indul a tanítás: Bonyha, Bala, Koronka, Lukafalva (Dózsa György), Küküllőszéplak, Mezőtóhát településeken. Piros forgatókönyv érvényesül Mezőmadarason.

Ajánlott bejegyzések

November elsejéig maradhatnak a polgármesterek, megyei tanácselnökök

zkadar

Bezár az Ócskaszer is!

zkadar

Kérdéses a Segesvári Középkori Fesztivál megszervezése

Szász Cs. Emese
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben