fbpx
Közélet Szociális Tanügy

Itt az internet, hol az internet?

Bő 10 nap múlva kezdődik a tanév. Amint az lenni szokott, úgy általában, utolsó percig nem tudja a szülő, hogy mihez tartsa magát.

Az egyik marosvásárhelyi iskola vezetősége összehívta a szülőbizottságot, és kidolgozták a mintegy 750 diákkal működő tanintézmény évkezdésére vonatkozó tervet.

Az évfolyamok nagy része az osztályban -, a hat, hetedik osztályosok online tanulnak. Ez utóbbi a tanév első három hetére érvényes. Utána hibrid tanítási rendszerre térnek át, ami azt jelenti, hogy az osztály fele az iskolában, a másik fele otthon tanul. Az otthon maradók számára az osztályban zajló tanórákat közvetítik. Eddig rendben is lehetne.

Most jön a bökkenő. Egy „apró” csavar hiányzik ebből a gépezetből: az internet. Információink szerint, az iskola vezetősége már két alkalommal kérte a Polgármesteri Hivataltól az internethálózatra való kapcsolást, mindkétszer elutasító választ kapott.

A Polgármesteri Hivatal illetékesei azonban azt állítják, hogy minden tanintézményben van internet, legfennebb nem minden osztályban. Miután konkrétan, erre az iskolára vonatkozó választ kértünk, azt mondták, hogy van internet, de azt, hogy a tanintézmény épületében hogyan van elosztva, azt nem tudják. Kell egy vezeték nélküli megosztó. Az illetékesek szerint holnap, legkésőbb hétfőn lesz internet. Akkor most van vagy nincs?

Ajánlott bejegyzések

Kötelező online oktatás megfelelő feltételek nélkül

krakoczi

Ciprian Dobre lesz Maros megye új prefektusa

Szász Cs. Emese

Köztisztasági jóváhagyás a Közterületektől

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben