fbpx
Közélet Tanügy Tanügy

Marosvásárhelyre érkezik a KMDSZ Tour!

Gólyatábor és bál helyett „hazautazik” az első éves egyetemistákhoz a Kolozsvári Magyar Diákszövetség (KMDSZ).

Mivel ebben az esztendőben az augusztus végére tervezett KMDSZ Nyári Egyetemet a járvány nem tudták megszervezni, ezért Erdélyi körútra indult a szövetség.

Az első éves hallgatók számára szervezett rendezvények éppen azt a célt szolgálták volna, hogy a középiskolásokat hozzásegítse a megfelelő egyetem illetve szak kiválasztásában, valamint a beilleszkedést az új környezetbe. Éppen ezért a Kolozsvári Magyar Diákszövetség (KMDSZ) fontos küldetésének érzi, hogy már a középiskolásokkal felvegye a kapcsolatot és ezáltal segítse őket beilleszkedni a diákéletbe. A KMDSZ minden évben négy rendezvényt szervez kimondottan gólyáknak: Nyári Egyetemet, Gólyák éjszakáját, Gólyatábort és Gólyabált. Minden program célja, hogy a gólyák megismerjék egymást, a kincses várost és a diákélet rejtelmeit.

Mivel a KMDSZ számára fontos a személyes kapcsolat kialakítása, a Nyári egyetem helyett ők utaznak el a lehető legtöbb városba.

Marosvásárhelyen szeptember 3-án, 19 órától lehet találkozni a Kolozsvári Magyar Diákszövetség vezetőivel a G Café teraszán. Itt kisebb csoportokba rendeződve bevezetik az újonc diákokat őket Kolozsvár rejtelmeibe.

A járványügyi intézkedéseket figyelembe véve a teraszokon való részvétel korlátozott, ezért előzetes regisztráció szükséges (), amelyet egy e-mailben kapott visszajelzés erősít meg. A jelentkezés díjtalan.

A program tartalmaz egy rövid KMDSZ ismertető előadást, amelyet majd kötetlen beszélgetés és ismerkedés követ.

További részleteket a KMDSZ Tour Facebook-eseményen találnak, a linkre kattintva. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Foltozzák és festik az utcákat

zkadar

Feléledhet a Marosvásárhelyi Metropolisz Övezet

Rákóczi Kinga

Óvatosan a vízzel! Van, ahol már korlátozzák a vízfogyasztást

Szász Cs. Emese
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben