fbpx
Közélet Kultúra

Marosvásárhelyi díjözön a Kisvárdai Fesztiválon!

Életmű Díj, Színészi Nagydíj, legjobb férfi főszereplő, a legjobb férfi illetve női mellékszereplő díja is Marosvásárhelyen landolt.

Augusztus 21. és 29. között rendezték meg a Magyar Színházak XXXII. Kisvárdai Fesztiválját.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a felkért szakmai bizottság egész pályafutásának elismerése jeléül Életmű Díjat adományozott Kárp György marosvásárhelyi színművész részére.  Ezt a kitüntetést érdemelte ki a felvidéki Boráros Imre színművész is.

A Szakmai Zsűri Színészi Nagydíját a marosvásárhelyi Farkas Ibolya kapta, a Soproni Petőfi Színház, a Zentai Magyar Kamaraszínház és a Marosvásárhelyi Spectrum Színház közös produkciójában, a Római karneválban, nyújtott alakításáért.

A legjobb férfi főszereplőnek járó díjon ketten osztoztak: a marosvásárhelyi Sebestyén Aba, a Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának alkotásában, A nép ellenségében nyújtott alakításáért, illetve Rappert-Vencz Gábor a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata Raszputyin főszerepéért kapta.

A legjobb női és férfi mellékszereplők között is találunk marosvásárhelyi színészeket: Moldován Orsolya és Henn János szintén A nép ellenségében nyújtott alakításért részesült elismerésben.

A koronavírus-járvány miatt ebben az esztendőben két hónappal később megszervezett fesztivált 2021-ben a jól bejáratott júniusi hónapban szeretnék megszervezni. (marosvasarhelyiek.ro)

Sebestyén Aba Moldován Orsolya Henn János

Ajánlott bejegyzések

Kik kapták a megye legrangosabb kitüntetését?

Szász Cs. Emese

Még maradt esély a Katolikus Líceum létrehozására

Rákóczi Kinga

Szabadtéri előadások az Ariel udvarán

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben