fbpx
Gazdaság Közélet

Kolozsvári minta alapján oldanák meg a parkolást

Oláh Emese, kolozsvári alpolgármester és Iszlai Tamás építésszel közösen tartott sajtótájékoztatót ma Soós Zoltán független polgármesterjelölt, amelyen a kolozsvári legjobb példák mentén bemutatta a Marosvásárhelyen tervezett a parkolóházak építésére vonatkozó terveit.

Soós Zoltán elmondta, hogy a központi övezetben három parkolóhely építésére van lehetőség.Mint mondta, tervei szerint 2 év alatt megépülhet a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház háta mögötti parkoló téren egy emeletes parkolóház, amely 500 személygépkocsinak ad majd helyet. De tervben van még a Mures Mall mögötti gödör parkolóházzá alakítása is és egy újabb helyszín keresése a főtéren: amely összesen 900 parkolóhelyet jelentene. Soós Zoltán a lakónegyedi parkolás problémájára is javaslatot tett: 4 év távlatában könnyen összeszerelhető parkolóházakat létesítünk, amelyeket szerény bérleti díj ellenében használhatnak az ott lakók, fogalmazott a független polgármesterjelölt, majd hozzátette: hogy a Nagykórház előtti parkolás okozta problémára azt javasolja, hogy a Megyei Tanáccsal közösen zárják le az évek óta zajló vitát és azonnali hatállyal kezdjék meg a terület rendezését.

Oláh Emese, Kolozsvár alpolgármestere a sajtótájékoztatón elmondta, hogy Kolozsváron tudatosan több mint 10 éve azon dolgoznak, hogy tehermentesítsék a várost az autós forgalomtól és egy olyan tömegközlekedési rendszert alakítsanak ki, amelyet mindenki előszeretettel használ.

„Egy olyan parkolási rendszert hozzunk létre, főleg a központban, amelyet rövid időre vegyenek igénybe azok, akik mégis autóval érezne a központba. Az elmúlt évek tapasztalata azt mutatta, hogy valamelyest sikerrel jártunk ezen a téren. Azonban, ehhez az is hozzájárult, hogy teljes mértékben lecseréltük a busz- és villamosparkot és ott, ahol szükség volt hatékonyabb útvonalakat hoztunk létre. Ma már minden útvonalon korszerű tömegközlekedési eszközökkel juthatunk el A pontból B pontba Kolozsváron.”

– mutatott rá a kincses város alpolgármestere, majd hozzátette, hogy a városban 7 parkolóház, és körül belül 3000 parkolóhely épült, amelyeket a város saját költségvetésből épített meg. Meggyőződése, hogy Marosvásárhely is egy élhetőbb város lesz, ha sikerült korszerűsíteni a tömegközlekedést, megépíteni az új parkolóházakat.

A sajtótájékoztatón Iszlai Tamás építész, tanácsosjelölt kifejtette, hogy az itt bemutatott beruházás, elengedhetetlen fejlesztés a város közép- és hosszú távú fejlődésének érdekében. A parkolóházakat többféle képen lehet majd hasznosítani. Például a tervezett Színház mögötti helyszínen hiányoznak a közösségi terek. A parkolóház teljes tetőfelületét egy közösségi térként lehet használni, ahol játszótér, mini sportpálya és zöldövezetek kompenzálják a hiányzó központi parkfelületeket.” – összegezte elképzelései Iszlai Tamás építész. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Lezárult a népszámlálás, előzetes eredmények decemberre várhatók

Szász Cs. Emese

Jövőre autópálya Kánaán, terelőút 2023-ra?

zkadar

Közel egy újabb sportbázis befejezése!

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben