fbpx
Közélet Szociális

Idejétmúlt közszállítási rendszere van a városnak.

A Kossuth utcai buszmegállóban tartott ma sajtóértekezletet Soós Zoltán független polgármesterjelölt, és nyilatkozatát mintegy alátámasztandó perzselő napsütésben hívta fel a figyelmet arra, hogy Marosvásárhely egyik legforgalmasabb buszmegállójában nincs semmilyen védőtető, nincs menetrend.  Ez az állapot egy fél évszázaddal repít vissza az időben – hangsúlyozta Soós Zoltán.

A hetvenes nyolcvanas évek állapota köszönt itt vissza ránk, és sokszor ugye nagyon fontos ahhoz, hogy megmozduljon a város, hogy mi is meg kell tudjunk mozdulni, és ma Marosvásárhelyen a legfontosabb probléma a közlekedés.

A polgármesterjelölt szerint nemcsak a tömegközlekedéssel van baj, hanem egyaránt probléma az autóval, biciklivel vagy autóbusszal közlekedni. Semmi nincs rendszerezve, nincsen semmi kitalálva és a nagy forgalom miatt nagy a légszennyezése a városban.

Marosvásárhelyen az a legfontosabb feladatunk ma, hogy a város két legtávolabbi pontja legyen úgy összekötve hogy legyen buszsáv legyen hatékony gyors közlekedés és legyen olcsó közlekedés. Akkor Marosvásárhelyen igazából helyreáll a mobilitás, a tömegközlekedési eszközöket használni fogják és emiatt csökkenni fog a légszennyezés ennek megfelelően három fontos szempontot vezetnék be:

legyen kényelmes tömegközlekedés

legyen pontos

legyen könnyen hozzáférhető

Emlékeztetett, hogy kormánytámogatás és EU-s pénzeknek köszönhetően Marosvásárhelyre érkeznek korszerű buszok. Mint mondta, fontos, hogy ezek akadálymentesített buszok legyenek és fontos az, hogy ez a finanszírozás minél hamarabb tehát 2022-ban megérkezzen.

Vásárhely 220 új géppel fog ezáltal bővülni. Kényelemnek számít az is, hogy legyenek modern buszmegálló, vagyis ha ilyen napsütés van, vagy esik az eső, vagy bármilyen időjárás viszontagságaitól legyenek megvédve az idősek, gyermekek, nyugdíjasok – legyenek 21. századhoz méltó körülmények.  

Soós Zoltán fontosnak véli azt is, hogy legyenek iskolabuszok, hisz így felszusszanhat a reggeli meg a délutáni forgalom, a szülők nem kényszerülnek arra, hogy iskolába szállítsák a gyermekeket.

Szakemberek bevonásával lehet élhetővé tenni a forgalmat is – véli a független polgármesterjelölt.

Megvannak a szakavatott emberek akik már bizonyítottak más városokban, ezeket meghívjuk, hogy készítsenek olyan terveket Marosvásárhelyre ahol igenis fel lehet gyorsítani a tömegközlekedést és meg lehet építeni nemcsak a buszsávokat de meg lehet építeni a biciklisávokat is.

Soós Zoltán fontos szempontként említette a hozzáférhető közszállítást, azt, hogy akár telefonnal, bankkártyával vagy online, akár sms -ben lehessen jegyet vásárolni.

Én azt szeretném, hogy ne egy helyben topogjunk, hanem induljunk el végre előre – hangoztatta a jelölt.

A sajtótájékoztatón jelenlevő Ungvári Csongor szofterfejlesztő arra hívta fel a figyelmet, hogy elsődleges és nagyon fontos dolog a hosszútávú városi mobilitás közlekedési terv. Ez egy Európai Unió által finanszírozott, és a tagállamokban különböző civil szervezetek által kidolgozott mobilitási terv, egy nagyon komplex dokumentum amelyet már nagyon sok város alkalmaz Európán belül nagyon nagy sikerrel.

Bele kell vonni a tervezési folyamatba a lakosságot és más szakembereket, nem csak a végén amikor már minden kész van akkor jövünk rá, hogy melyek a problémák amikre nem gondoltunk. Ha megfigyelik, akkor tízből nyolc autóban csupán egyetlenegy személy ül. Ez abszolút nem egy hatékony közlekedési mód. Nagyon fontos és szükséges, hogy legyen egy jól kidolgozott rendszer, fejlesztés és megbízható tömegközlekedés – hangsúlyozta Ungvári Csongor.

Ajánlott bejegyzések

Röplabda: Javítottak az egyetemisták

zkadar

A végzősök 88%-a érettségizik Maros megyében!

zkadar

Természeti park a Téglagyárból

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben