fbpx
Életmód Koronavírus Kultúra

Elmarad a Vásárhelyi Forgatag

Nem tartják biztonságosnak, így nem szervezik meg az idén nyolcadik kiadásához érkező Vásárhelyi Forgatagot – tájékoztatta a sajtót a rendezvény sajtóirodája.

A szervezők közölték:

több tucat gyűlés, programszervező találkozó és a közegészségügyi hatóságokkal való egyeztetés után hoztuk meg a döntést: a nyolcadik Vásárhelyi Forgatagot nem szervezzük meg. Bár a fesztiválszervezők sorra jelentették be, hogy idén nem rendezik meg nagy tömegeket megmozgató rendezvényüket, mi sokáig nem akartunk lemondani a Vásárhelyi Forgatagról. Arra számítottunk, hogy a tavaszi járványhelyzet miatt életbe léptetett korlátozások őszire enyhülni fognak és módunkban áll olyan rendezvényt szervezni, amin részt tudnak venni a marosvásárhelyiek. Számos forgatókönyvvel készültünk: minimális közönség, regisztráció, élő közvetítés, távolságtartás.

A fesztivál sajtóirodája kiemelte, a Maros Megyei Közegészségügyi Igazgatóság illetékeseinek véleményét is megismerve, valamint más rendezvényszervezők tapasztalataira hagyatkozva hozták meg a döntést.

Fontos tényező volt, hogy a határátlépési szabályok szigorítása és a karanténkötelezettség miatt, minden külföldi fellépőről, meghívottról le kellett mondanunk, ezért az elmúlt években megszokott színvonalat sem tudtuk volna biztosítani. Hisszük ugyanakkor, hogy a Forgatagnak a közösségben megélt pillanatokról, az együtt elkoccintott poharakról, ölelésekről, találkozásokról kell szólnia, ez pedig az érvényben lévő távolságtartási előírások betartásával nehezen egyeztethető össze. Feltett szándékunk volt, hogy a fesztivál megszervezésével a helyi zenekarokat, színpad- hang- és vetítéstechnikát biztosító partnereinket, a helyi termelőket és kézműveseket segítsük, ezt most nem tudjuk teljesíteni.

A Vásárhelyi Forgatag szervezői a legfontosabb szempontnak az emberek biztonságát, egészségének megőrzését tartják. Tekintettel arra, hogy a jelenlegi körülmények között nem tudják biztonságosan megszervezni a vásárhelyiek kedvenc napjait, a rendezvény lemondását tartják az egyetlen felelős döntésnek. A forgatagozók, vagyis az emberek nélkül a Vásárhelyi Forgatag nem tudja azt a célt szolgálni, ami miatt nyolc évvel ezelőtt életre hívtuk – írják közleményükben a szervezők.

Megkeresésünkre Portik Vilmos fesztiváligazgató kijelentette,

a legerősebb érv amivel mindenki egyetértett, hogy csak olyan rendezvényt érdemes szervezni, amire mi szervezők is elmennénk.

(marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Hogyan viszonyuljunk egy sérült gyermekhez?

krakoczi

Jön a meleg, de a záporok sem maradnak el

Szász Cs. Emese

Rangos díjban részesült Varga Balázs színművész

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben