fbpx
Életmód Koronavírus Kultúra

Elmarad a Vásárhelyi Forgatag

Nem tartják biztonságosnak, így nem szervezik meg az idén nyolcadik kiadásához érkező Vásárhelyi Forgatagot – tájékoztatta a sajtót a rendezvény sajtóirodája.

A szervezők közölték:

több tucat gyűlés, programszervező találkozó és a közegészségügyi hatóságokkal való egyeztetés után hoztuk meg a döntést: a nyolcadik Vásárhelyi Forgatagot nem szervezzük meg. Bár a fesztiválszervezők sorra jelentették be, hogy idén nem rendezik meg nagy tömegeket megmozgató rendezvényüket, mi sokáig nem akartunk lemondani a Vásárhelyi Forgatagról. Arra számítottunk, hogy a tavaszi járványhelyzet miatt életbe léptetett korlátozások őszire enyhülni fognak és módunkban áll olyan rendezvényt szervezni, amin részt tudnak venni a marosvásárhelyiek. Számos forgatókönyvvel készültünk: minimális közönség, regisztráció, élő közvetítés, távolságtartás.

A fesztivál sajtóirodája kiemelte, a Maros Megyei Közegészségügyi Igazgatóság illetékeseinek véleményét is megismerve, valamint más rendezvényszervezők tapasztalataira hagyatkozva hozták meg a döntést.

Fontos tényező volt, hogy a határátlépési szabályok szigorítása és a karanténkötelezettség miatt, minden külföldi fellépőről, meghívottról le kellett mondanunk, ezért az elmúlt években megszokott színvonalat sem tudtuk volna biztosítani. Hisszük ugyanakkor, hogy a Forgatagnak a közösségben megélt pillanatokról, az együtt elkoccintott poharakról, ölelésekről, találkozásokról kell szólnia, ez pedig az érvényben lévő távolságtartási előírások betartásával nehezen egyeztethető össze. Feltett szándékunk volt, hogy a fesztivál megszervezésével a helyi zenekarokat, színpad- hang- és vetítéstechnikát biztosító partnereinket, a helyi termelőket és kézműveseket segítsük, ezt most nem tudjuk teljesíteni.

A Vásárhelyi Forgatag szervezői a legfontosabb szempontnak az emberek biztonságát, egészségének megőrzését tartják. Tekintettel arra, hogy a jelenlegi körülmények között nem tudják biztonságosan megszervezni a vásárhelyiek kedvenc napjait, a rendezvény lemondását tartják az egyetlen felelős döntésnek. A forgatagozók, vagyis az emberek nélkül a Vásárhelyi Forgatag nem tudja azt a célt szolgálni, ami miatt nyolc évvel ezelőtt életre hívtuk – írják közleményükben a szervezők.

Megkeresésünkre Portik Vilmos fesztiváligazgató kijelentette,

a legerősebb érv amivel mindenki egyetértett, hogy csak olyan rendezvényt érdemes szervezni, amire mi szervezők is elmennénk.

(marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Maros megye legnagyobb hulladéktermelője Marosvásárhely

Noémi

Elmaradnak az előadások, de online nézhető néhány

Karessz

404 éve „szabad kolcsos és királyi város” Marosvásárhely!

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben