fbpx
Közélet Megye

Nem indulhat a választásokon egy Maros megyei tanácselnökjelölt

Nem indulhat a szeptember 27-i helyhatósági választásokon Vasile Gliga szociáldemokrata tanácselnökjelölt. A Maros Megyei Törvényszék helyt adott Gliga egykori párttársa, Cornel Brișcaru óvásának miszerint a szenátor novemberig nem jelöltetheti magát egyetlen köztisztségre sem.

A jogerős döntés alapja: egy egyéves felfüggesztett börtönbüntetésről szóló bírósági ítélet, melyet annak kapcsán szabtak ki Vasile Gligara, hogy az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség összeférhetetlenséget állapított meg esetében, amiért feleségét alkalmazta a parlamenti irodájába.

A Maros Megyei Tanács vezetését így kilencen pályázzák meg. Az RMDSZ színeiben újrázna Péter Ferenc jelenlegi tanácselnök, a Szociáldemokrata Párt Vasile Gliga helyére Dumitrița Gligat jelölte, a Nemzeti Liberális Párt színeiben az alakulat szenátora, megyei elnöke, Cristian Chirteș indul. Függetlenként ketten is megmérettetnek, Dorin Florea és Florea Florin. A Népi Mozgalom Párt Mihaela Daciana Natea-t, a POL Ovidiu Radian Vasut indítja Maros megyei tanácselnök-jelöltnek, a Liberálisok és Demokraták Szövetsége pedig Traian Bendorfeant jelölte a tisztségre. A Zöld Párt színeiben Lupescu Constantin, míg az AUR szövetség képviseletében Faur Moldovan Vlad Vasile indul a megyei tanácselnöki tisztségért. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Telefont és okostáblát nyerhet, ha kitölti a népszámlálási kérdőívet

krakoczi

A megye iskoláinak fele kezd teljes gőzzel

krakoczi

20 óra – 35,19%-os részvételi arány Marosvásárhelyen

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben