fbpx
Közélet Tanügy

Legyen prioritás iskoláink tisztasága!

Soós Zoltán polgármesterjelölt kedden videóüzenetben számolt be arról, hogy milyen változtatásokra van szükség a marosvásárhelyi tanintézményekben.

„Számításaink szerint, Vásárhelyen egy gyerekre évente 10 lejt költenek az iskolák tisztántartására. Ez az összeg nevetségesen kevés” – mutatott rá Soós Zoltán független polgármesterjelölt abban a keddi videó üzenetében, amelyet egy iskolai illemhelyen forgattak.

Véget kell vetni annak a gyakorlatnak, hogy a szülők pótolnak össze modern eszközökre, taneszközökre vagy végeznek tisztasági festést az osztálytermekben. Soós Zoltán programja szerint első lépésben megduplázzák az önkormányzat alárendeltségébe tartozó tanintézmények tisztántartási költségkeretét és rendszeresen ellenőrzik az iskolaépületek karbantartási és tisztántartási feladatainak ellátását. Kijelentette, egyetlen marosvásárhelyi diák sem járhat olyan iskolába, ahol nem tiszta a mosdó, ahol hiányzik a vécépapír vagy ahol a szülők pénzéből vásárolnak krétát. Soós Zoltán rámutatott arra, hogy higiéniai feltételek biztosítása különösen fontos a koronavírus-járvány időszakában, amikor kérdés, hogy milyen körülmények kezdődhet el a következő tanév.

„Megengedhetetlen, hogy a szülők pénztárcájának mérete döntse el, hányszor moshatnak kezet gyermekeink vagy hogy van-e toalettpapír az illemhelyen. Szeptember 27-e után szappan, kéztörlő, vécépapír és tisztaság lesz a marosvásárhelyi iskolák mosdóiban” – hangsúlyozta a város független polgármester-jelöltje. (marosvasarhelyiek.ro/közlemény)

Koszosak a mosdók / Toaletele sunt murdare

🇭🇺 Koszosak a mosdók 😷, nincs vécepapír 🧻🚫🚾, a krétát is az osztálypénzből vesszük. Ez most a szomorú valóság legtöbb vásárhelyi iskolában. Ezen sürgősen változtatnunk kell. 🧼🖐 Első lépésként megduplázzuk a higiéniai felszerelésekre szánt pénzt, felszereljük a tantermeket, tisztán tartjuk az iskoláinkat. 👐🚰🇷🇴 Toaletele sunt murdare 😷, nu există hârtie igienică 🧻🚫🚾 iar creta se cumpără din fondul clasei. Aceasta este trista realitatea din majoritatea școlilor târgumureșene. Este urgent să schimbăm acestă situație care trenează de ani buni. 🧼🖐 Primii pași vor fi dublarea banilor pentru igienă, echiparea corespunzătoare a sălilor de clasă și mai ales păstra curățeniei în școli. 👐🚰

Publicată de Soós Zoltán pe Marţi, 18 august 2020

Ajánlott bejegyzések

A lakónegyedekben is elkezdődik a szelektív hulladékgyűjtés

Rákóczi Kinga

Lebontják az Azomureș egyik vízhűtő tornyát

Rákóczi Kinga

Felkészült a téli közlekedésre a megye

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben