fbpx
Közélet Tanügy

SOÓS: Legyen iskola!

Vissza a régi kerékvágásba, normális menetben kell elkezdődnie a 2020-2021-es tanévek – mondta mai videóüzenetében Soós Zoltán.  

🇭🇺 Legyen iskola! Kezdődjön szeptember 14-én az iskola normális körülmények között, az osztálytermekben. Ez a diákok és…

Publicată de Soós Zoltán pe Luni, 17 august 2020

A független polgármesterjelölt szerint a biztonság kell legyen az elsődleges szempont: „Minden intézményben nagyon nagy figyelmet kell szentelni a higiéniai szabályok biztosítására és betartására.”

Soós Zoltán hangsúlyozta:

„Minden szülő tudja, és tapasztalta, hogy a távoktatással komoly gondok vannak. Románia nem rendelkezik a szükséges eszközökkel ahhoz, hogy ezt problémamentesen tudja kezelni. A gyerekeink nem tudják megfelelő színvonalon elsajátítani az iskolai tananyagot és a szülők sem tudják hatékonyan megoldani a gyermekek felügyeletét. Ennek az állapotnak véget kell vetni”.

Soós Zoltán elmondta, hogy 4 iskolás gyermek édesapjaként számos szülői véleményt ismer a témában. Emiatt is fontosnak tartja, hogy a közel fél éve leállt oktatás újra beinduljon. Egyúttal felszólította a kormányt és a tanügyminisztériumot, hogy ne játsszon tovább a gyermekek, szülők és pedagógusok mindennapjaival. Kéri, hogy legyen mihamarabb, konkrét és mindenki számára érthető szabályrendszer, az iskolakezdésre vonatkozóan. Hiszen így tudnak az intézmények és a gyerekek is felkészülni.

A helyhatósági választások kapcsán Soós Zoltán polgármesterjelölt azt javasolja, hogy a pedagógusok és a gyerekek biztonsága érdekében szeptember 28-a és 29-e legyen szabadnap. Így minden intézményben vissza lehet állítani a rendet és biztosítani a maximális higiéniai körülményeket. (marosvasarhelyiek.ro/közlemény)

Ajánlott bejegyzések

Köztisztasági különadót vezetnek be Marosvásárhelyen

Rákóczi Kinga

Soós Zoltán: – Ma győzött Vásárhely! Együtt győztünk.

zkadar

Tervezett munkálatok miatt szünetel az ivóvíz ellátás

Pápay Kamilla
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben