fbpx
Gazdaság Közélet Technológia

Inkubátorházat a volt kémiai líceumban!

Fiatal vállalkozók és start upok számára létesítene intézményt Soós Zoltán független polgármesterjelölt a volt kémiai líceum épületegyüttesében.

Az inkubátorház megkönnyíti a vállalkozások létrehozását és fejlődését, miután védett környezetet biztosít a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, segíti beilleszkedésüket a helyi- és regionális gazdaságba, valamint technikai és szakmai hátteret biztosít számukra, és mindezzel javítja, illetve fokozza a vállalatok foglalkoztatási kapacitását.

Soós Zoltán szerint az említett ingatlan jelenleg nincs kellő képpen hasznosítva, amely szintén az elmúlt 20 év fejletlenségére, a Florea rendszerére jellemző.

Közel 8000 m2-es beépített területről van szó, amely kihasználatlanul áll – mondta a találkozón a független polgármesterjelölt. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy pazarlás folyik itt is a város vagyonával.”

A jelenlegi rendszert leváltani készülő Soós legújabb városi tervében éppen ezért javasolja, hogy létesítsenek ott egy inkubátorházat.

 „Gazdasági erőt ad, ha vannak fiatal vállalkozóink. Így könnyebb lesz az indulásuk és itthon maradhatnak. Más városokban már megtalálták az ilyen intézmények helyét, ahol nem csak irodákat, de műhelyeket és konferencia-termeket is kialakíthatunk és a fiatal induló vállalkozások Vásárhelyen egy csomagban iroda helyet, szakmai tanácsadást és fejlődési kiindulást kaphatnak.”- mondta Soós Zoltán.

A találkozón W Szabó Péter programozó, tanácsosjelölt kiemelte, hogy az IT mellett a fiatal vállalkozók és a gazdaság fellendítésének az összekapcsolása kell legyen a város legnagyobb feladata. Emiatt támogatja ezt a tervet.

Birtalan István fiatal vállalkozó úgy értékelte, hogy egy valós, a fiatal vállalkozók által megfogalmazott igényre adna választ az inkubátorház Marosvásárhelyen.

 Székelyudvarhelyen már három éve működik az inkubátorház, ahol szakmai konferenciákat, képzéseket, pályázati tevékenységeket szerveznek, emellett pedig összefogják a udvarhelyszéki vállalkozói réteget – mutatott rá a beszélgetésen Szakács Pál István, a Harghita Business Center vállalkozói inkubátorház menedzsere.

Szerinte a Soós Zoltán által javasolt helyszín ideális lenne. Mivel jövő évben pályázati forrás is lesz inkubátorház megvalósítására ezért minél hamarabb el kellene indítani a folyamatot.

Marosvásárhely egy olyan város kell legyen, ahol megbecsülik a vállalkozókat, lehetőségeket és teret biztosít a kibontakozásukra. Nem elüldözni, hanem befogadni, támogatni kell a tettre kész fiatalokat” – szögezte le zárásként Soós Zoltán polgármesterjelölt.  (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Év végéig kész lehet a sátortetős műjégpálya!

zkadar

Egy vagy két parkolót kapjanak az új tömbházak lakói

zkadar

Támogatásban részesülnek a 100. életévüket betöltött marosvásárhelyiek

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben