fbpx
Közélet Sport

Minden csapat teljesítette a Kárpáti Kalandversenyt!

A járvány ellenére megszervezték a XIV. kiadást is.

A Szováta és a Bözödújfalusi tó közötti területen megrendezett Kalandversenyen éppen a világjárvány miatt mindössze nyolc csapat jelent meg a helyszínen, noha eredetileg tizenegyen iratkoztak be.

Kiss Emőke programfelelőstől megtudtuk, így idén csak hazai csapatok szerepeltek, ugyanis a külföldiek nem vállalták a kockázatot, illetve a teszteléssel járó plusz költségeket.   

A verseny történetében először, minden csapat befejezte a 30 órás szintidő előtt a túrázásból, tutajépítésből/evezésből, hegyikerékpározásból és rappelezésből álló 85 km-es távot.

Igaz, az utolsó két befutó mindössze hat perccel a szintidő lejárta előtt ért át a célvonalon.

A leggyorsabban, 13 óra 23 perc alatt, a VSK Székelyudvarhely végzett a próbákkal: Imre Judit, Jére Levente, Kacsó Zoltán és Karamán Zsolt hódította el a Kárpáti Kalandverseny 14. trófeáját.

A második helyen, másfél órával később, a marosvásárhelyi Bálint Hajnal Noémi, Butiurca Sándor, Gál Gergely, illetve a kézdivásárhelyi Mihály Péter alkotta 7,5 m nevű csapat ért célba.

A harmadiknak a kolozsvári Făgetul Clujului – Valea Morii csapat fejezte be a versenyt 16 óra 50 perces idővel, Irina Coliban, Mihai Octavian Bogdan, Andrei Cătălin és Iurcu Dumitru összetételben.

Kárpáti Kalandból az élet nagy kalandjába!

Érdekesség, hogy a célbaérkezés után egy leánykérésnek is szemtanúi lehettek a résztvevők, szervezők, ugyanis a kolozsvári csapat egyik férfi tagja megkérte szíve választottja kezét a díjkiosztás utn. A hölgy igennel válaszolt! Számukra egy új kaland kezdetét jelentette a Kárpáti Kalandverseny vége! (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Röplabda: győzelem a második torna nyitányán

zkadar

Ingyenes sportolási lehetőség fiataloknak

krakoczi

Folytatják a vásárhelyiek a birkózó szövetségben

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben