fbpx
Közélet Sport

Marosvásárhelyi ezüstérem a Románia kupában!

A Bolyai-pályáról az ország legjobbjai közé

Bár a város atlétái számára egyetlen egy rendes méretű sportbázis sem áll rendelkezésére, egy marosvásárhelyi fiatalember az ország legjobbjai között található.

Darius Făgăraș, ezüstérmet szerzett a Bukarestben megrendezett felnőtt Románia kupán, 400 méteres gátfutásban.

Az idén érettségizett fiatalember, ősztől már a jászvásári testnevelési egyetem diákja lesz, ahol viszont biztosított lesz számára a megfelelő méretű és minőségi futópálya illetve terem.

A fővárosi Balázs-Sőtér Jolán stadionban megrendezett versenyen Darius Făgăraș 54,74 mp alatt teljesítette az egy körös gátfutás döntőjét, ahol mindössze a Iasi-i Vlad Dulcescu volt nála gyorsabb.

A marosvásárhelyi fiatalembert Baczó László edző készítette idáig, a „Szász Albert” sportlíceum keretén belül. Egyetlen felkészülési lehetősége a Bolyai Farkas középiskolához tartozó „Fülöp György” sportbázis volt, ahol egy 200 méteres, salakos pályán rótta a köröket.

Darius egyébként tavaly ifjúsági országos bajnok lett 400 méter gáton, de ő vezeti az országos ranglistát az ifjúságiak 110 és 400 m-es gátfutó próbájában.  (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Otthoni elkülönítésen a Dortmundból érkező repülőjárat utasainak fele!

zkadar

Több mint 700 kilométer úthálózat karbantartásáról és javításáról gondoskodott idén a megye

Rákóczi Kinga

Döntetlen az éllovassal – nem elég

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben