fbpx
Egészségügy Koronavírus Közélet

5 éven felülieknek kötelező a maszk használata Maros megyében.

fotó: pixabay.com

A Prefektúra által meghozott intézkedés forgalmas közterekre vonatkozik.

A szabályozás már augusztus 8-tól, azaz szombattól érvénybe lép, így buszmegállóban, vasútállomáson, zöldség- illetve autópiacon, egyéb vásárokon holnaptól kötelező az orrot és szájat eltakaró maszkot viselni.

A koronavírus-járvány kordában tartása miatt bevezetett intézkedés érvényes lesz a köz- illetve magánkórházak, járóbeteg szakrendelők, gyógyszertárak, köz- és magánintézmények, bevásárlóközpontok, bankok stb. külső és belső várótereiben, valamint a turisztikai egységek nyilvános terein is.

A szabályozások által megengedett létszámú rendezvényeken is kötelező lesz a maszkviselés, ugyanakkor a sétálóutcákban, illetve egyéb – az emberek által sűrűn látogatott – nyílt tereken is fel kell tenni a védőfelszerelést.

Ezen terek meghatározása a helyi hatóságokra hárul, egyelőre a pontos helyszínek nem ismertek.

Visszavezetik a péktermékek kötelező becsomagolását és két személynek kell kiszolgálnia az ügyfelet a kenyérboltban: egyikük kizárólag a pénzzel dolgozik. Kovászna megyében már több, mint egy hete bevezették az intézkedést, Hargita megyében keddtől lép érvénybe a rendelkezés. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Lassan haladnak az oltással

zkadar

Jól halad a marosvásárhelyi uszoda építése!

zkadar

Újabb lovasverseny Marosvásárhelyen

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben