fbpx
Közélet Sport

Marosvásárhelyen a sport tetszhalott állapotban van!

Át kell értékelni, teljesen meg kell reformálni a marosvásárhelyi sportéletet, hangzott el azon a találkozón, amelyet Soós Zoltán független polgármester-jelölt szervezett.

Az – egyelőre – zártkörű megbeszélésen első sorban sportvezetőket látott vendégül a városvezetői tisztségre pályázó igazgató.

A közel két órán át tartó beszélgetésen szóba került, hogy a városnak égető szüksége van egy rövid és hosszú távú sportstratégiára, amelyben helyet kapjon úgy a tömegsport, mint a teljesítmény sport.

Jelen pillanatban csak elvétve találhatunk labdajáték csapatokat az ország első ligáiban, míg pár évvel ezelőtt minden labdajátékban az első négy között voltunk.

Az elmúlt időszak felelőtlen, átláthatatlan, feneketlen zsák szerű sport finanszírozás helyét át kellene vennie egy teljesen átlátható, koherens és megfontolt támogatásnak – ebben kell partner legyen a következő városvezető.

Fel kellene térképezni és meg kellene nyitni a város sportbázisait a teljesítmény és a tömegsport előtt is.

Lakónegyedenként is meg kell szervezni a testmozgást, annak érdekében, hogy ne kelljen kilométereket utazniuk a gyerekeknek bizonyos sportágak gyakorlása érdekében.

Ugyanakkor nagyon fontos kihasználni a létező, de nem a város tulajdonában lévő sportbázisokat. Ilyen a Sportcsarnok, az épülő olimpiai uszoda, illetve – a reményeink szerint jövőben befejezendő – műjégpálya.

Egy vízparti város vezetősége kötelező módon lehetőséget kell biztosítson lakói számára, hogy megtanuljanak úszni. A Week-end telepi „ballon” lebontása pedig teljes mértékben aljas politikai húzás volt, ugyanis a sátortető még jóval a szavatossági időn belül volt – hangzott még el többek között a nagyon tanulságos találkozón.

A beszélgetés sorozatnak lesz még folytatása, egyelőre egy állapotfelmérő zajlott. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Kíváncsi a gépkocsija baleseti előéletére?

zkadar

Épülhet az égési sérülteket kezelő központ

Rákóczi Kinga

Nálunk kezdődik a Drift OB!

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben