fbpx
Egészségügy Koronavírus

Érkeznek az első betegek

Más megyékből érkező páciensek fogadásával holnap megkezdi működését az Emil Palade, volt orvosi egyetem sport bázisán kialakított moduláris kórház – nyilatkozta a Marosvásárhelyi Rádiónak dr. Raed Arafat belügyi államtitkár, az Országos Katasztrófavédelem vezetője.

A létesítményben COVID 19-el diagnosztizált pácienseket kezelnek. Raed Arafat elmondta, hogy holnaptól beüzemelik az első 10 intenzív terápiás ágyat, hétfőn újabb 10 intenzív terápiás ágy, szerdától pedig 30 átmeneti kezelésre alkalmas ágyba kerül beteg. A szakember közölte, egyre nagyobb szükség van intenzív terápiás kezelésre, a moduláris kórház pedig megfelelő arra, hogy a más megyékben kialakult hiányt pótolják.

A létesítményt május kilencedikén avatták fel. A személyzet Maros megyei orvosok és asszisztensekből áll. A beruházásra több mint egy millió lejt a Maros Megyei Tanács, 15 milliót az Egészségügyi Minisztérium utalt ki.

A közel 2400 négyzetméternyi hasznos felületen 80-100 ágyat tudnak elhelyezni az orvosi felügyeletet igénylő, koronavírussal fertőzött betegek számára. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Türkizbe borult a Megyeháza

Rákóczi Kinga

Korona a királyságban – vírusjelentés.

zkadar

Pesszimista forgatókönyv a hatékony megelőzésért

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben